Yoldaş Joe Biden

Kayıt Tarihi: 28 November 2020 Yazar: Fethi Ahmet Tümtaş

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden Amerika’da kendisini destekleyen yurttaşlarından çok CHP’li siyasetçileri sevindirmiş gözüküyor. Dünyada hiçbir devlet başkanı kutlama mesajı göndermeden önce CHP Genel Başkanı sn. Kemal Kılıçdaroğlu ilk tebrik mesajını yayınladı. Üstelik bu kutlamayı bir devlet temsiliyeti olmadan sadece muhalefet partisi başkanı olarak yaptı. Adama sorarlar “Bu acele neden?” diye. Zannedersem bu erken kutlamanın altında yatan sebep seçimlerden önce bir TV programına katılan Joe Biden’ın “Türkiye’de muhalefeti desteklemeliyiz” sözleri olmuştur. Uzun yıllardır iktidar yüzü göremeyen muhalefet Biden’ın sözlerinden fazlasıyla etkilenmiş olacak ki Trump’ın kaybedip Biden’ın seçimleri kazanmasını kendi zaferi gibi görmüşlerdir.

CHP’nin kendi ülkesinde demokrasiye yönelik hiçbir katkısı yokken Ünal Çeviköz Joe Biden’a demokrasi, temel hak ve özgürlükler konusunda Türkiye’ye baskı yapma taktikleri vermekten çekinmemiştir.

Sormazlar mı adama temel hak ve özgürlüklerin olmadığı bir ülkede sen çıkıp dünya basınının önünde kendi ülkenin yönetimine karşı başka bir ülkenin başkanına baskı yapma taktiği veriyorsun. Bu özgürlüğü ABD’de bulabilir misin? Veya başka bir ülkede böyle bir tutum içine girenleri darağacında sallandırmazlar mı? Şimdi sorarım CHP’li yöneticilere bir zamanlar “6. Filo Türkiye den defol” dan nasıl oldu da yoldaş BİDEN’e geldiniz? Sizi bu duruma kimler düşürdü? Kimlerle ne pazarlıklar yaptınız? Amaç iktidar olmaksa ABD’ye dönmeyin millete dönün. Sizler de bu samimiyeti gören halk sizi iktidar yapar. Aksi durumda siz ancak dış güçlerin stres topu olursunuz. Elden ele dolaşırsınız.

Ayrıca sn. Kılıçdaroğlu’nun öğretmenlere karşı yaptığı "Hala bu iktidarın arkasından koşan öğretmenlere ben öğretmen demem" sözleri temel hak ve özgürlükler ile bağdaşmayan bir tutum değil midir? Bu söylem demokrasiyi savunduğunu iddia edenlerin demokrasiden ne kadar uzak olduğunu da göstermiştir. Öğretmenlere yarı tehdit denilecek şekilde algılanan sözleri “Öğretmenlere sizin oyunuza ihtiyacım yok ama iktidarı destekleyen öğretmenlerde gözümde yok” gibi algıladım. Bu noktada sn. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından da anlaşılıyor ki yoldaş Biden’ın kendisini iktidar yapacağına olan inancı ve güvenci artık öğretmenlerin oyuna da ihtiyaç duymadığı olgusunu hafızamızın bir köşesine yerleştirdi.

Bu anlayış ve düşünceye bu millet ne kadar sabreder bunu da zaman gösterecek. Kalın sağlıcakla…

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com