6 - 1 = 5, Peki Şimdi Ne Olacak?

Kayıt Tarihi: 04 March 2023 Yazar: Fethi Ahmet Tümtaş

İyi Parti Genel Başkanı sn. Meral AKŞENER’in 6’lı masayı bir anda dağıtması Millet İttifakında deprem etkisi yaratırken sn. AKŞENER’in anında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu hamlesi de dikkatlerden kaçmadı.

Sn. AKŞENER’in bu masayı dağıtacağını neredeyse Cumhur İttifakı mensuplarının hepsi dile getiriyordu. Çünkü siyasi geçmişini en iyi bilenler Cumhur İttifakının mensuplarıdır. Dolayısıyla bu yaşananlar onlar için sürpriz olmadı aksine kaçınılmaz bir sondu ki haklıda çıktılar.

Peki bu ittifakın dağılma sebebi aslında neydi?

Pek dile getirilmese de sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun mezhebi, olası seçimi kazanması halinde Başbakanlık mekanizmasının devreye sokulması yerine mevcut sistem ile devam etme çabası içine gireceği izlenimi vermesi ve geçmişte kaybettiği diğer seçimlerin baz alınması gibi nedenleri sayabiliriz.

İnsanların mezhebiyle yargılamanın doğru olmadığını da belirtmek isterim.

Fakat Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye'yi yönetebilecek kapasitesini tartışabiliriz.

CHP’nin veya Millet İttifakında ülke yönetecek bir politikasının da olduğunu sanmıyorum.

Diğer yandan iki büyükşehir belediye başkanını öne sürerek bunlardan birinin aday olması konusunda baskı yapan sn. AKŞENER’in bu hamlesinin de beyhude olduğunu düşünüyorum.

Medyanın şişirmesiyle bu belediye başkanlarından bir kahraman çıkarma gayretinin boş bir hayalden öteye gideceğini zannetmiyorum.

Sn. AKŞENER’in Ekrem İmamoğlu’nun yargılanma sürecinde takındığı tavırdan da anlaşıldığı üzere sahte bir mağduriyetle sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına uzanan yol hikayesini takip etmek istediği anlaşılmaktadır.

Halk dilinde bu duruma “çakma Erdoğan” yaratma çabası deniyor.

Fakat Sn. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması yönündeki ısrarında devam etmesi neticesinde millet ittifakını sonlandırmış oldu.

Siyasetin yarını yoktur. Yarın neler olur kestirmek çok güçtür.

Gerçek olan şu ki sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanarak 5 yıl daha bu ülkeyi yöneteceğidir. Halk bu durumun farkındadır. Bu ittifakın bir çıkar ittifakı olduğu ve ülke meselelerini pekte umursamadığı bir gerçek olarak karşımızda dururken Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kaybetmesini beklemek hayalden öteye geçemez.

Millet ittifakının mensupları halkın karşısına çıktıklarında vatandaşlara ne diyecekler? Biz anlaşamadık, ayrıldık demekten başka çareleri yoktur. Halk da şunu soracak. Memleketin hangi meselesi üzerinde anlaşamadınız? Tabi buna da cevapları olamayacak. Dolayısıyla kaçınılmaz son geldi çattı.

Yine hüsrana uğrayacak millet ittifakı.

Ben böyle diyorum da yarına bu ittifak kalırsa tabi…

İttifakın nasıl olması gerektiğini açıklamak gerekirse buna en iyi örnek Cumhur İttifakıdır.

Bu davanın hakkını layıkıyla veren çıkarsız, amasız, fakatsız, tek dertleri ve politikaları millete hizmet üretmek olan gönül erleri aydınlık günler çok yakın…

Kalın sağlıcakla!

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com