Adana’da MHP Rüzgârı

Kayıt Tarihi: 19 April 2023 Yazar: Fethi Ahmet Tümtaş

Adana'da il başkanı sn. Yusuf Kanlı öncülüğünde, millet vekili adaylarının seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

En çok dikkat çeken ise il başkanı sn. Yusuf KANLI’nın toparlayıcı ve birleştirici bir politika izlemesi oldu.

Seçim çalışmalarında partinin her kademesinde görev alan üyelerinin ve gönüllülerinin dahi kendisi adaymış gibi çalışmaları sn. KANLI’nın başarısı olarak algılanabilir. Ki bence de öyledir.

İl başkanı olarak atandığı gün bile Adana’nın bütün sorunlarıyla ilgilendiğini ve meselelere uzak olmadığını belli eden başkan KANLI Adana'ya damga vuracağının sinyalini vermişti.

Bugünlerde de görüyoruz ki sahaya yansımış bir irade var.

Tabi diğer yandan emeği inkâr edilmeyecek isim Adana siyasetinde önemli bir yeri olan önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sn. Hüseyin SÖZLÜ’nün de saha çalışmalarındaki etkisi ve çalışkanlığıdır.

Her ne kadar aday olmasa da adaymış gibi çalışması ne derece teşkilatçı olduğu ve partinin bir neferi olduğunu göstermektedir.

Elbette sn. SÖZLÜ’nün sahada olması seçmen ve parti içinde de bir doping etkisi yarattığını söyleyebilirim.

Bu birliktelik ve kararlılık Adana'da MHP’nin bu seçimlere damga vuracağını gösteriyor. Tabi bu birliktelik Cumhur İttifakı’nın da Adana'da açık ara seçimi göğüsleyeceği kaçınılmaz bir hal almıştır.

Vekil adayları da birinci sıradan son sıraya kadar her birinin ilk sıra adayıymış gibi çalışmaları bu seçimin MHP açısından ne kadar önemsendiği ve bu seçimlerin önceki seçimlerden farklı olduğunu ortaya koymuştur.

Bu seçimin bir memleket meselesi olduğu yalnızca bir siyasi seçim olmadığı anlaşılmaktadır.

Cumhur ittifakı bileşenleri bu politikayı benimsemeleri halinde kendi partilerini toparlamış olacak ve sn. Recep Tayip ERDOĞAN'ın ilk turda ipi göğüslemesine vesile olacaktır.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com