Değişmez Zihniyet

Kayıt Tarihi: 23 April 2021 Yazar: Fethi Ahmet Tümtaş

Defalarca halkın tepkisiyle karşılaşmalarına rağmen halen darbe söylemlerinden vazgeçmeyen bir zihniyet var.  Son olarak CHP’li Engin Altay'ın, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sonu inşallah Adnan Menderes’e benzemez sözleri artık yeter dedirtti.

Ülkenin hayrına bir kelam etmekten aciz bir zihniyetin dönüp dolaşıp darbecilerin halkın oyuyla seçilmiş bir başbakanın idam edilmesini örnek göstererek bu hazin son üzerinden mevcut iktidarı tehdit etmesi artık yeter dedirtti. Tehditle, iftirayla ve vatandaşların inançlarıyla uğraşmakla bir yere varılamayacağını herkes anladı. Bir tek bu zihniyet anlayamadı. Elbette iktidarın hataları vardır. Bunun üstüne gitmekte muhalefet partilerinin en tabii hakkı ve görevidir. Halkta bu görevi layıkıyla yapma yetkisini vermiştir. Fakat halkımız muhalefet partilerine iftira ve tehdit yetkisi vermemiştir. Demokrasiye inanmış her kim olursa olsun yok bunun sonu Menderes gibi olur şunun sonu Erbakan gibi olur tehditleri savuramaz.

Efendim 128 milyar dolar hazineden birilerinin zimmetine geçirildi” gibi asılsız ve belgesiz iftiralarla muhalefet olunmaz. Ya belgeyle halkın karşısına çıkacaksın ya da konuşmayacaksın. Aksi taktirde bırakın bir başka parti seçmeninden oy almayı kendi seçmeninin bile desteğini kaybedeceklerdir. Çünkü oy veren vatandaş kendilerini temsil yetkisi verdikleri parti ve mensuplarının kendilerini ne kadar ve ne seviyede temsil ettiklerini takip etmektedirler. İnanıyorum ki bu ülkede demokrasiye inanmış her vatandaş darbeyle veya Cumhurbaşkanını asmak ile tehdit etmeyi kabullenmez. Bu tarz söylemlerin kendilerine oy veren vatandaşları da rahatsız ettiğini düşünüyorum.

CHP’li Engin Altay sonradan çıkıp açıklama yapıyor ve sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek günah çıkarmaya çalışıyor. Oysaki bir siyasetçi ne söylediğini ve bu sözlerin nereye gideceğini çok iyi bilmelidir. Bu kadar tecrübeli bir siyasetçinin düşünmeden söyleyeceği bir söz olmadığını düşünenlerdenim.

Bir diğer konuda gazeteci eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın Bursasporlu futbolcuların saha içinde oruç açmalarından duyduğu rahatsızlık. Oyuncular inançları gereği oruç tutmuşlar ve orucunu açıyorlar bundan neden rahatsızlık duyuyorlar anlamak mümkün değil. Yine irtica tehdidi gibi yaygaralar çıkararak eski günlere gerimi döndürmeye çalışıyorlar? 30 yıldır irtica tehdidi diye diye bu günlere gelindi. Şu anda herkes istediği gibi başını örtüyor ibadetini yapıyor ne şeriat geldi nede bir irtica tehdidiyle karşılaştık. Demek ki bu bir oyun ve başrolleri de bu zihniyetteki kişiler çekiyordu. Artık bu zihniyetin değişmesini bir vatandaş olarak beklemekteyim. Biraz ülke sorunlarıyla ilgilenmek, teknoloji üzerine politikalar üretmek, ekonomik programlar hazırlayarak ülkenin nasıl bir refaha erişeceğine dair projeler üreterek hem iktidarı halka hizmet konusunda teşvik etmek hem de kendi parti politikalarını geliştirerek halkın takdirine sunmak için mücadele etmeleri gerekmektedir.

Mevcut düşünce ve politikalarla iktidar olmalarını kanaatimce beklemesinler.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com