Bu Coğrafyayı Bizelere Yurt Edenlere Rahmet Olsun

Kayıt Tarihi: 02 May 2021 Yazar: Fethi Ahmet Tümtaş

Ramazan Ayındayız. Hamdolsun özgürce orucumuzu tutuyoruz. İbadetlerimizi yapıyoruz. Zannetmeyin ki her Müslüman bizler gibi rahat ibadetini yapıyor. Bugün Arakanda, Hindistan’da, Çin’de ve daha birçok ülkede Müslümanlar zulüm altında ibadetlerini yaparken Ülkemizde bolluk bereket içinde orucumuzu tutuyor ibadetlerimizi yapıyoruz. Bizlere bu özgürlüğü sağlayan bu coğrafyayı yurt eden ecdadımız her daim dualarımızda yer edinmelidir. Bizlere Anadolu’nun kapılarını açan Sultan Alparslan'dan, Fatih Sultan Mehmet'e Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kadar bu coğrafyayı bize yurt eden ecdadımıza bin rahmet olsun. Tabi geçmişte ve halen vatanı koruyan ve bu uğurda şehit olan bütün Mehmetçiğimize de bin rahmet olsun.

Yaklaşık bir ay önce Adana’dan memleketim olan Elazığ'a giderken dört mevsimi bir arada yaşadım. Adana bir başka, Kahramanmaraş bir başka, Adıyaman, Malatya, Elazığ bir başka güzellik taşıyordu. Bir yerde Bahar varken diğer bir yerde Kış başka bir yerde Yaz havası vardı. Ektiğinin onlarca katı fazlasını üreticisine cömertçe sunan toprakları ayrı bir güzel, Dağları Kışın aldığı kar ile bir yaz boyu ovalarını şenlendiren suyu başka bir güzel ve daha sayamadığımla birçok özelliği bir arada barındıran mükemmel bir ülke Türkiye’m. Gel de sevme ülkemizi. Bir avuç toprağını dahi dünyalara değiştiremeyeceğim bu güzel memleketi canını ortaya koyarak şehit olmuş, gazi olmuş hatta esir düşmüş ecdadıma bin rahmet olsun.

Bırakın aşkla bakmayı maalesef bu güzel ülkeye ihanet eden dün dedelerinin ecdadımıza diş bilediği torunlarıyla iş tutan içimizde hainler var. Aslında bu ihaneti yalnızca bu vatana değil kendi geçmişine, dedelerine ve babalarına yapmaktadırlar. Bu memleketin hangi şehri hangi bölgesinde olursa olsun mutlaka aile geçmişlerinde bir anı dinlesek memleket uğruna canından geçmiş bir şehit ya da gazi hikâyesi dinlersiniz. Şimdi sorarım sözüm ona bu memlekete ihanet etme cüretinde bulunanlara siz bu hain düşüncelere kapıldığınızda dahi kendi geçmişinizin kemiklerini sızlatıyorsunuz çünkü o ecdadınız savaşa giderken bir etnik kökene veya bir mezhebe hizmet için değil ortak bir gaye için şehit oldular. O da vatanın birliği ve bütünlüğü için gelecekte nesillerinin bir arada özgürce yaşamaları içindi. Evet, bugün Allah’ın emrettiği ibadetleri rahatça yapabiliyorsak bu ecdadın sayesindedir. Kimsenin de geçmişine ihanet etme lüksü yoktur. Gelin bu mübarek günlerde ecdadımıza her gün dua edelim ve onları rahmetle analım.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com