Kılıçdaroğlu Adana’dan Söz Verdi! Şakirpaşa Havalimanı’nı Kapatmayacağım

Kayıt Tarihi: 08 May 2023 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da vatandaşlara seslendi. Uzun zamandır merakle beklenen ’Şakirpaşa Havalimanı’nı Kapatmayacağım’ sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Adana'daki millet buluşmasında konuşuyor: 

"Adana değişime, dönüşüme hazır mı? Alın terinin hakkını vermeye hazır mı? Siz hazırsanız ben de hazırım. Beraber yol yürüyeceğiz. Aramızda çok sayıda genç var, merhaba gençler. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak.

Sanki beyefendi yeni iktidara gelmiş "mülakatı kaldıracağım" diyor; elinden tutan mı var? Kaldırsana.

Gençler hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak. İlk kez gidip sandığa oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli armağan bırakacaksınız. Dünya siyasi tarihi şöyle yazacak; "gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler"

Her gittiğim yerde söylüyorum, Bay Kemal kul hakkı yemez ve yedirmez. Cumhur İttifakı'ndaki genel başkanlardan biri çıkıp bunu söyleyebilir mi? Mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum; kul hakkı yemek en büyük günahsa, en büyük günaha ortak olma. Elini vicdanına koy ve ona göre oyunu ver.

Öncelikle bütün Adanalı kardeşlerime, depremzedeleri bağrına bastıkları için, onlara ev sahipliği yaptıkları için hepinize ama hepinize yürekten teşekkür ederim. Depremzede kardeşlerime söz verdim, onlar zaten vergileri ödüyorlar. Evleri yıkıldı, dükkanları, ahırları yıkıldı. Söz verdim, bütün evlerinizi, işyerlerinizi, ahırlarınızı depreme dayanıklı yeniden inşa edeceğim ve 1 kuruş para almayacağım. Çünkü o insanların hiçbir kabahati yok. Onlar 23 bölgede 43 imzayı gördükller. Binalar depreme dayanıklı diye satışa izin verdiler, o da gitti tapuya imza attı binasını satın aldı. Sorumlu varsa binaları depreme dirençli olarak yapmayanlardır. O nedenle 1 kuruş almadan evleri kendilerine teslim edeceğim.

Gençler sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak. İlk kez gidip sandığa oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli armağan bırakacaksınız. Dünya siyasi tarihi şöyle yazacak; gençler demıokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler. Bu bizim gençliğimiz açısından; yani sizler açısından dünya siyaset tarihine bırakılacak en önemli armağandır, bu armağana sahip çıkın. Size sözüm var işsizlik sorununu çözmek konusunda. Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Öyle torpil, morpil olmayacak. Mülakatı da kaldıracağız. Sanki beyefendi yeni iktidara geliyor o da söz vermiş. Kaldırsana elinden tutan mı var? Size düşündüğünüzden daha iyi imkanlar sağlayacağız.

Sen 5'li çetelere çalışırken para var, havuz medyasına para var, sonra 'nereden bulacaksın' diye soruyorlar. 5'li çetelerden alıp emekliye vereceğim. Aile destekleri sigortası getireceğiz. Hiçbir yoksul evde çocuğu yatağa aç giymeyecek, suyu, elektriği, doğalgazı kesilmeyecek. Herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğim. İşsizlik sorununun çözülmesi lazım, gençlerin yurt dışında değil Türkiye'de üretmesi lazım. Türkiye düşündüğünüzden daha zengin bir ülke. Sizler ekmek alırken vergi ödüyorsunuz. Musluğu açarken 4 çeşit, elektrik düğmesine basınca 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bu vergilerin nasıl harcandığı belli değil. 5'li çetelere gidiyor, onlar yurt dışına gidiyor. Yurt dışına getirdikleri paranın tamamını alıp getireceğim ve sizlere vereceğim. Sanıyorlar ki bay Kemal bunların hepsini unutacak. İnanın her şey çok güzel olacak. Yeterki birlikte dayanışma için yola çıktık finali bitirelim. 

Son sözüm. Çukurova Bölgesel Havalimanı açılsa dahi Şakirpaşa Havalimanı asla kapanmayacak buradan söz veriyorum. 

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com