Google News

Zeydan KARALAR Yörük ve Türkmenlere düşman mı?

5 yıldan bu yana Türkmenbaşı Bulvarına bir estetik katan, Adananalılara Yörük Kültürünün damak tadını, geleneklerini ve sosyal yapısını çok güzel sunan geleneksel kıl Çadır Büyükşehir Belediyesince yıkılmaya çalışılıyor. Yörük Kültürünü Yaşatan Kıl Çadırdan Ne İstiyorsunuz?

Beğen
  • 08 Temmuz 2021
  • 0
Font size:

Kurulduğu günden bu yana hemen her Adanalının uğrak yeri olan sıkma, börek, yayık ayranıyla damaklarımızı şenlendiren Yörük Obası mobbing uygulanarak yıkılması için gayret gösteriliyor.

Her şey 2 yıl önce seçimleri kazanan CHP'li Zeydan Karalar’ın atadığı bürokratların işgüzarlığı sebebiyle başladı. Zabıta ekipleri görevlendirilerek tutanak tutuldu. Sonrasında işletme sahibi mahkemeye itiraz etmesi üzerine yürütme kararı ile durduruldu.

Bu durumu hazmedemeyen işgüzar belediye bürokratları komisyon ve meclis kararı olmayan uyduruk bir yol projesi ile yıllardır hizmet veren işletmeyi Zeydan başkanın da konuya çok hâkim olmamasından yararlanarak yıkmaya çalışmaktalar.

Yörük kültürünü canlı tutmaya çalışan, 12 kişiye istihdam sağlayan, her yaştan insanın ailesiyle birlikte güvenle vakit geçirebileceği bu nadide yer hizmetine devam etmeli ve böyle yerlerin çoğaltılmasının önü açılmalıdır.

Buradan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a soruyoruz;

Size yüzbinlerce oy veren Yörüklerin kültüründen alıp veremediğiniz nedir?

Adana’da mevzuat dışı tüm yapılar bitti de Çukurova’nın önemli nüfus unsurlarından biri olan Yörüklerin kültürel mirasını sergileyen Yörük çadırına bu düşmanlığınızın nedeni nedir?

Mensubu olduğunuz güney mahallelerinde kendi kültürünüze ait bir yapı olsa onu yıkmaya cesaret edebilir misiniz?

Sayın Zeydan KARALAR vereceğiniz her cevabı eksik yayınlayacağımıza Kilithaber ailesi olarak söz veriyoruz!!!

Zeydan-Karalar-Yoruk-Obasi-Sorulari-Detay.jpg

Yoruk-Obasi-Kil-Cadir-1.jpg

Yoruk-Obasi-Kil-Cadir-2.jpg

Yoruk-Obasi-Kil-Cadir-3.jpg

Turkovac'ın Faz 3 aşaması gönüllülere uygulanmaya başlandı
Önceki HaberTurkovac'ın Faz 3 aşaması gönüllülere uygulanmaya başlandı
Fenerbahçe'nin yeni sezon formaları
Sonraki Haber Fenerbahçe'nin yeni sezon formaları
    Yorum Yaz