Google News

Havalimanının kapatılmaması için basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için havalimanı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, CHP Adana Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasiler; çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile binlerce Adanalı katıldı.

Beğen
1 tepki
  • 05 Ağustos 2024
  • 0
Font size:

Medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasından önce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı-Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut’un, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için şu ana kadar gerçekleştirdikleri eylemler, yaptıkları konuşmalar, kamuoyuna, yöneticilere verdikleri mesajlar ve girişimlerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.

ADANA ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için yıllardır uğraş verdiklerini, CHP Adana Milletvekilleri ve yöneticileriyle birlikte çok çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Adana Şakirpaşa Havalimanı çok stratejik öneme sahip. 6 Şubat depremlerinde kısa sürede afetzedelere buradan yardım gitti. Arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini taşıyan yüzlerce uçak Adana Havalimanı’na indi ve buradan hemen afet bölgesine, belediyemizin desteğiyle yardım ulaştırıldı. Ülkemiz deprem bölgesi, Allah korusun bir afet olması durumunda şimdi uçaklar 40 km öteye inecek” dedi.

BÖLGE; İKİ HAVALİMANI KALDIRACAK BÜYÜKLÜĞE VE NÜFUSA SAHİP

Trabzon ve Rize’nin toplam nüfusunun 1,2 milyon olduğunu ve bu şehirlerin her birinde havalimanı bulunduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye gibi 8 milyonun üzerinde nüfusu olan bir bölgeye hizmet eden Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması gerekmiyor. Elbette memleketin bir noktasında bir ihtiyaç varsa giderilsin ama gerçekler ortadayken Adana Havalimanı’nın kapatılmasının hiçbir mantığı yok. Adana Şakirpaşa Havalimanı hem stratejik öneme sahip hem NATO’ya kayıtlı hem de vatandaşımızın kısa sürede istediği yere ulaşması için çok uygun bir havalimanı. Pistleri uzatılsa, biraz bakımı yapılsa çok uzun yıllar bölge halkına hizmet etmeye devam edebilir, böylece memleketin kaynakları da heba edilmemiş olur.”

havalimani-kapatilmasin-12webp

DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN SÖZÜ VAR, HAVALİMANIMIZIN KAPANACAĞINA İNANMIYORUM

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet büyüklerimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ‘Adanalı ne isterse o olacak, Adana Havalimanı kapanmayacak’ dediler ya, ben de havalimanımızın kapanacağına inanmıyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi bu. Biz bölgeye bir havalimanı daha yapılmasına karşı değiliz, biz kendi havalimanımızın kapanmasını istemiyoruz. Ulusal ve uluslararası havalimanlarından Adana adının silinmesini istemiyoruz.”

ADANA YENİDEN BÖLGENİN İNCİSİ, ÖNCÜSÜ VE LİDERİ OLACAK

Geçmişte Adana’nın birçok değerinin, çeşitli kurumlarının bölge müdürlüklerinin elinden alındığını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın bu nedenle birçok konuda ülke sıralamasında istenilen noktada olmadığını hatırlattı.  Başkan Zeydan Karalar, “Bizim çabalarımızla Adana yeniden ülkenin çok önemli bir şehri, bölgenin önderi, öncüsü ve lideri olacak inşallah. Ve çok yakın zamanda iktidar olduğumuzda Adana yeniden Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapanmaması için Adanalılarla birlikte mücadele etmeye kararlı olduklarını bildiren Başkan Zeydan Karalar, Adana’da havalimanına sahip çıkma konusunda birlik olunması gerektiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Basın açıklamasının ardından protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sırasında havalimanının kapatılmamasına yönelik mesajlar içeren pankart ve dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

havalimani-kapatilmasin-6webp

Oya Tekin’den Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına tepki
Önceki HaberOya Tekin’den Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasına tepki
Adana Altın Koza Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a
Sonraki Haber Adana Altın Koza Onur Ödülleri Demet Akbağ ve Uğur Polat’a
Benzer Haberler
© Başkan Kanlı: Adana’nın önceliği oyun değil, sorunların çözümüdür

Başkan Kanlı: Adana’nın önceliği oyun değil, sorunların çözümüdür

© CHP’li Şevkin: Yüzlerce araçla konvoy var ama okul servisi yok!

CHP’li Şevkin: Yüzlerce araçla konvoy var ama okul servisi yok!

© Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi CHP 101 yaşında

Kuruluşun ve Kurtuluşun Partisi CHP 101 yaşında

© Burhanettin Bulut spordaki büyük çöküşü Meclis gündemine taşıdı

Burhanettin Bulut spordaki büyük çöküşü Meclis gündemine taşıdı

    Yorum Yaz