Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şakirpaşa Havalimanı Kapanmayacak

14 Mayıs seçimleri kapsamında miting çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün depremden etkilenen Adana’ya müjdeyle gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ’Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağını söylüyorlar. Adanalı ne derse o olur. Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Akşam yalan, sabah yalan.’ dedi.

Beğen
2 tepki
  • 09 Mayıs 2023
  • 0
Font size:

Tarihin en önemli seçimlerine hazırlanan vatandaşlar, büyük bir heyecan yaşıyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adayları dört bir yanda mitingler düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünkü durağı Aydın'ın ardından Adana oldu.

"Resmi rakama göre 80 bin kişi var"

Deprem bölgesindeki vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Biz Adana'yı çok seviyoruz. 14 Mayıs günü hele hele beraber balkon konuşmasını yapmaya var mıyız? Durmak yok. Adanalı merttir Reis'ini üzmez. Bu millet akıllıdır malum kişileri başa getirmez. Adana'da şu anda resmi rakama göre 80 bin kişi var." ifadelerini kullandı.

Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında %25 ilave kontenjan ayırıyoruz. 21 bin 560 öğrencimizin yararlanabileceği bu düzenlememiz gençlerimize hayırlı olsun.

Biz Adana'yı çok seviyoruz. Bu muhteşem katılım sevilmez mi? 14 Mayıs akşamı beraber balkon konuşmasını yapmaya var mıyız? Adanalı merttir, yanlışa düşmez, vefası büyüktür. Bu millet akıllıdır, malum kişileri getirmez başa. Buraya Aydın'dan geliyoruz. Aydın 65 bin kişiydi. Şimdi Adana'dayız 80 bin. Millet İttifakı var ya onlar da buradaymış galiba, dün buradaydılar. Ben Adanalı işini bilir diyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 6 Şubat depreminde Adana ile 11 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle yad ediyorum. Depremin hemen ardından 8 Şubat'ta Adana'daydım. 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik hem çalışmaları yerinde takip ettik.

Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş hızla yürütüyoruz, enkazları tamamen kaldırdık. Enkazları tamamen kaldırdık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 binin temelini attık. Bizde icraat var. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz. Ama biz Adana'da daha kapsamlı bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz. Büyük yükün altından ancak biz devlet ve millet el ele vererek kalkabiliriz. Bunu başaracağımıza da yürekten inanıyorum.

Recep-Tayyip-Erdogan-Adana-Miting-Kalabaligi.jpeg

Deprem bölgesinde lise öğrencilerine bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesindeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için birer kişilik yer tesis edilecektir. Gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Biz hep milletimizle yürüdük. Dün miletti vesayetle, terör örgütleriyle tehdit ediyorlardı. Bugünde kendileri gibi düşünmeyen herkesi hesap soracağız diyerek tehdit ediyorlar. Kamu görevlilerini tehdit ediyorlar. Bu ülkeye hizmet veren iş adamlarını tehdit ediyorlar. Sanatçıları, sporcuları, sivil toplum kuruluşlarını tehdit ediyorlar. Bunların zihniyeti millete parmak sallayan tek parti faşizmi zihniyetidir. Bunlar iktidarı milletin gönlüne girme de değil zorla elde etmede arayan milli irade düşmanlarıdır. Bunların milletin değerlerine, kazanımlarına tahammülü yok. Öyle kibirliler ki her fırsatta göbeğini kaşıyan adam diyerek, makarnacı diyerek millete hakaret etmekten çekinmezler. Sizler 14 Mayıs'ta bu irade düşmanlarına hak ettikleri dersi sandıkta vermeye hazır mısınız?

KAPALI KAPILAR ARDINDA KİMLERE NE SÖZ VERDİĞİNİZİ AÇIKLAYIN

Ülkemizde 21 yılda her şeyi değiştirdik bir tek muhalefet kaldı. Yalanla, iftira ile muhalefet yapılamayacağını bunlara bir türlü öğretemedik. Bir yandan cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, makam mevki dağıtıyorlar. Ülkenin kaynaklarını tefecilere peşkeş çekme sözü veriyorlar. Hele bir durun ya? Siz önce kapalı kapılar ardında kimlere ne söz verdiğinizi açıklayın. PKK'ya FETÖ'ye sırtınızı nasıl dayadığınızın hesabını verin!

Bunlara şunu söylemek lazım, delikanlılık nasıl olur bilmiyorsanız gelin buraya Adanalı kardeşlerim duruşuyla size göstersin. Her gün yeni bir rezilliğine şahit olduğumuz koalisyon masasının böyle bir derdi olmadığını biliyoruz. Kendilerine verdikleri rolü oynuyorlar. Masaya iki belediye başkanı monte etmişler kendi şehirlerine hayırları yok.

Kandil'deki terör örgütünün başları var ya oradan ne yapıyor Bay Bay Kemal'e destek selamları gönderiyor. Onlarla beraber yürüyorlar. Bay Bay Kemal ne diyor selo'yu bırakacağız diyor. Bu ülke hukuk devleti. Hukuk devletinde adalet çalışır. Bu adaletin olduğu yerde sen böyle bir şeyi nasıl söylersin? Bunlar her şeyiyle anarşist. Bizden ayrılanları zaten saymıyorum onlar etkisiz eleman durumunda. Yaptıklarına, söylediklerine bakarken gülmesine gülüyoruz da aslında bu kişinin de kurduğu masanın da durumu pek öyle gülünecek gibi değil.

Başımıza 40 yıllık CHP'li kesildiler. Tarih boyunca Kürt kardeşlerimize en büyük zulmü yapan CHP'ye iktidarı teslim etmek için çalışıyorlar. Kandil'deki örgütün başları var ya oradan bay bay Kemal'e destek selamı gönderiyor.
15 Temmuz'da biliyorsunuz FETÖ'cüler beni ve ailemi öldürmeye geldiler. Havalimanına indiğimde benim milletim on binler Atatürk Havalimanındaydı. Üzerimizde savaş uçakları uçuyordu. Meğerse Bay Bay Kemal 1,5 saat önce oraya gelmiş sonra ne diyor haberim olsaydı ben beklerdim diyor. Sen oradan belediye başkanının evine gittin. Orada kahveyi yudumlamaya başladın. Sen ne noktada ne biçim insansın ya? Bir gün de bir doğru konuş! Sen ne kadar yalan konuşursan Bay Bay Kemal bil ki benim milletim doğru konuşuyor.

Biliyorsunuz önce Bay Kemal’di, sonra Bay Bay Kemal oldu, seçimden sonrada Vay Vay Kemal olarak siyasi hayatına veda edecek.

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK

Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılacağını söylüyorlar. Adanalı ne derse o olur. Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Akşam yalan, sabah yalan.

Ayrıca Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız.

MAŞALLAH DEMİRSPOR DA İYİ GİDİYOR

Adana'ya da ülkemize de ne söz verdiysek yaptık. Adana'ya son 21 yılda 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Adana'da belediye başkanlığı kimde? Ne yaptı? Hastane yapmış ya, hani çadırdan hastane yapmış. Şehir hastanemiz nasıl, memnun musunuz? Şehrimize ikinci devlet üniverisitesini kurduk. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık mı? Bu sene de maşallah Adana Demirspor iyi gidiyor. Bu da bir şeyi gösteriyor demek ki fiziki imkanlar olunca bak hava değişiyor. 45 spor tesisi kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla 15 bin 552 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Şambayadı bölgesini şehrimizin yeni konut rezev alan belirledik. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattını da 2025 yılında hizmete alacağız.

Kamu işçi maaşları yüzde 45 zamlandı
Önceki HaberKamu işçi maaşları yüzde 45 zamlandı
Bir petrol müjdesi de Diyarbakır’dan geliyor...
Sonraki Haber Bir petrol müjdesi de Diyarbakır’dan geliyor...
Benzer Haberler
© Başkan Uludağ’dan miting gibi mahalle toplantısı

Başkan Uludağ’dan miting gibi mahalle toplantısı

© Karataş yeni Hükumet Konağına kavuşuyor

Karataş yeni Hükumet Konağına kavuşuyor

© Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’ya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’ya geliyor

© AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları listesi!

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları listesi!

    Yorum Yaz