Google News

Av. Mert Dolandırıcılara Rekor Ceza Aldırdı

Adana'da Kuyumculuk yaparken müşterilerini kar payı yüksek kazanç vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla yargılanan ONUR BEREKETOĞLU, davanın görüldüğü Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 42 YIL hapis ve 560.000 TL para cezasıyla cezalandırıldı...

Beğen
5 tepki
  • 08 Şubat 2022
  • 0
Font size:

Davanın onlarca mağdurunun şikayetçi olduğu BEREKETOĞLU, dava mağduru olan bazı vatandaşların Avukatlığını yapan FATİH KÜRŞAT MERT'İN başarılı savunması ve iddiaları yerinde ispat etmesiyle hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Dava savunmasında Av. Fatih Kürşat Mert ;

"Sanık kuyumculuk mesleğinin sağladığı güvenle müvekkilerime kar payı ve yüksek kazanç vaadi gibi hileli davranışlarla iradelerini etkileyerek haksız menfaat elde etmiştir. Müvekkillerimin zararı giderilmemiştir. Sonuç olarak zararın giderilmemiş olması, elde edilen haksız menfaatin yüksek olması, müştekilerin fazla olması, sanıklar hakkında benzer dava dosyalarının bulunması, sanığın suçunu inkar etmesi, ve pişmanlık göstermemesi gibi hususlar birlikte değerlendirilerek verilecek cezanın üst hadden tayini ve  ile alacağı ceza miktarını göz önünde bulundurarak hükümle birlikte tutuklanmasına ve yasal indirimlerin uygulanmamasını arz ve talep ederiz" diyerek sanıkların mağdur ettiği insanların hakkını savundu.

İYİ HAL İNDİRİMİ OLMADAN YÜKSEK CEZALAR!

Mahkeme heyeti tarafları dinledikten sonra açıkladığı hükümde, ONUR BEREKETOĞLU'NA toplam 42 yıl hapis cezası ve 560.000 TL Adli para cezasına karar verdi. Kararla birlikte ONUR BEREKETOĞLU'nun tutuklanmasına ve yakalama kararı çıkmasına da ayrıca karar verildi.

Av. FATİH KÜRŞAT MERT : ADALET TECELLİ ETMİŞTİR

Dava sonrası açıklama yapan Av. Fatih Kürşat Mert ; 

"Onlarca mağduru güven telkin etmek suretiyle kandırarak dolandıranların adalet önünde hesap vermelerine vesile olduk. Hem mağdur insanlarımız hem de kendi adıma böyle haksız bir durumun karşılıksız bırakılmaması adına görülen bu davada yer almak beni ziyadesiyle mutlu etti. Adalet tecelli etmiştir" dedi. 

Onur-Bereketoglu.webp

OLAY

Adana'da kuyumculuk yapan baba ve oğluna kâr amaçlı altın ve paralarını verdiğini ileri süren çok sayıda kişi, dolandırıldıklarını iddia ederek polise başvurdu. Gözaltına alınan baba ve oğul suçlamaları kabul etmedi.


Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, vatandaşlar Bağlar Polis Merkezine gelerek kuyumculuk yapan O.B. ve babası M.B.'nin kendilerinden kâr amaçlı altın ve para alarak dolandırdığını ileri sürdü. Bunun üzerine polis baba ve oğlu gözaltına aldı. Baba ve oğul sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.


Ancak dolandırıldıklarını ileri süren T.T., 75 çeyrek altın, M.Ş.A. 15 çeyrek altın, G.D. 70 bin lira, B.Ç. ise 100 gram burma bileziği kâr amaçlı verdiklerini, ancak ne kâr aldıklarını ne de geri alabildiklerini söyledi. Bunun üzerine zanlı baba ve oğlu nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özveriyle Çalışan Personele 1000'Er Tl İkramiye
Önceki HaberÖzveriyle Çalışan Personele 1000'Er Tl İkramiye
Hablemitoğlu Cinayetinin 1 Numaralı Şüphelisi Tutuklandı
Sonraki Haber Hablemitoğlu Cinayetinin 1 Numaralı Şüphelisi Tutuklandı
    Yorum Yaz