Bayramlaşma

Kayıt Tarihi: 06 May 2022 Yazar: Ramazan Çelik

Allah’ın rahmetinin gönüllerde en üst seviyede yaşandığı, insanların hem ruhlarını dinlendirdiği hem de bir nebze olsun aç insanların halinden anladığı anlamaya çalıştığı rahmet ayını geride bırakarak bir Ramazan Bayramı’na daha ulaştık. 

3 gün süren mübarek Ramazan Bayramı’mız, sevdiklerimizle kucaklaştığımız büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öptüğümüz dini bayramlarımızdan biridir. 

Lakin geçtiğimiz 2 yıl covid illeti yüzünden evlerimize hapsolmuş bir şekilde geçirdiğimiz, sevdiklerimizi ve büyüklerimizi telefonla arayarak bayramlarını kutladığımız günlerden, bugün çok şükür ki; Akrabalarımıza gidip geldiğimiz, sarılıp öpüştüğümüz bir bayrama erişmeyi Rabbim nasip etti. 

Klişe olacak ama gerçekten o eski bayramların tadı kalmadı. 

Çocukluğumuzda tek tek kapılarını çaldığımız, şeker toplayıp harçlık aldığımız mahalle komşularımız…

Seyyar salıncaktan, minik lunaparklara kadar her şey kaybolup gitti.

Zaman geçtikçe sanki örf adetlerimiz uçup gidiyor fakat bizler bunları unutmamaya, her daim yaşatmaya özen gösteriyoruz.

Müslümanların bayramı olan bu güzel günlerde, akrabalık ilişkilerinin kuvvetlendiği, dargınların barıştığı ayrıca yüce Allah’a manevi olarak daha da yaklaştığımız bu günlere bir daha ulaşmayı Rabbim tüm Müslümanlara nasip etsin inşallah. 

Geçmiş Ramazan bayramımız kutlu olsun.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com