Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyük felaketten bu kadar hızlı toparlanabilen ülke olmadı

Kayıt Tarihi: 27 February 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adıyaman

Gölbaşı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin deprem, sel, yangın, terör gibi olayların her zaman üstesinden geldiğini vurgulayarak, ’Bu kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır, yoktur’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Adıyaman'da incelemelerine devam ediyor.

Gölbaşı'nda kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl içerisinde yıkılan şehirlerin yeniden ayağa kaldırılacağının altını çizdi.

Bu kadar büyük depreme maruz kalan ve Türkiye kadar hızlı toparlanabilen başka bir ülke olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerle devam etti;

"Bu kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır, yoktur"

Dünyada bu kadar geniş bir alanda bu kadar çok nüfusun etkilendiği, bu kadar büyük bir felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve yoktur.

"Bunu Bingöl'de, İzmir'de, Simav'da, Malatya'da, Elazığ'da yaptık mı? Yaptık."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmalarının devamında şu cümleleri kullandı;

Türkiye bizim dönemimizde depremiyle seliyle yangınıyla terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir. Bunu Van'da yaptık mı? Yaptık. Bunu Bingöl'de yaptık mı? Yaptık. Bunu İzmir'de yaptık mı? Yaptık. Bunu Simav'da yaptık mı? Yaptık. Bunu Malatya'da yaptık mı? Yaptık. Bunu Elazığ'da yaptık mı? Yaptık.

"Bu hükümet hiçbirinin altında kalmamıştır"

Değerli kardeşlerim birçok şehrimizde yaşadığımız gerek deprem gerek sel felaketleri bütün bunların altından kalkmayı başardık. Antalya'da yaptık mı? Yaptık. Muğla'da yaptık mı? Yaptık. Manavgat'ta yaptık mı? Yaptık.

Sevgili kardeşlerim hiçbirinin altında, bu hükümet kalmamıştır. Hepsini başarıyla elhamdülillah yeniden hayata geçirdik ve vatandaşlarımızı evleriyle kavuşturduk.

Bu depremde de aynını yapacağız müsterih olun.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com