Başkan Kocaispir uyuşturucu bataklığının kökünü kurutuyor

Kayıt Tarihi: 04 April 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in gençlerimizin geleceği için uyuşturucu ile yaptığı mücadelesini öven Rifat Söylemez ’Ulubatlı Hasan Mahallesi’ne yaptığın dokunuşun için teşekkür ediyoruz. Cesaretinden ötürü tebrik ederim’ dedi.

YÜREĞİR KURTULMADAN ADANA KURTULMAZ

Radyo Çukurova'daki programında Yüreğir Belediyesi’nin adı sık sık madde bağımlılığı ve uyuşturucu haberleri ile gündeme gelen Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde olumsuzlukların giderilmesi ve daha sağlıklı bir yaşam alanının oluşturulması için başlattığı dönüşüm hamlesine değinen usta gazeteci Rifat Söylemez " Uyuşturucunun merkezi orasıdır. İnsanlar orada yürürken bile huzursuz oluyor. Ancak yıkılıp oradaki topluluk dağıtılırsa çözüm adına büyük bir adım atılmış olurdu. Bakın siz halkımıza parklar yapıp, yollar açsanız, kaldırımlar yapıp çeşitli aktiviteler yapsanız bunların hiçbirisi Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'in Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yaptığı uyuşturucuyla mücadele kadar değerli olamaz. Onlar gençlerimizi uyuşturucu batağından kurtarmak için oraları yerle yeksan etme cesareti göstermiştir. Çok ciddi sıkıntılar da yaşadı. Kolay değil! Canı pahasına böyle bir uyşturucu üssüne el atmaya herkes cesaret edemez. Başkan Kocaispir'e gençlerimiz adına ve aileler adına çok teşekkür ediyorum." dedi.

KANGREN HALİNE GELMİŞ BÖGEYİ TEMİZLEMENİN ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Fatih Mehmet Kocaispir, “Yıllardan beri kangren haline gelmiş ve habis bir ur gibi bağrımıza saplanmış bir bölgeyi temizlemenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Hemşehrilerimizin desteği ile Allah nasip ederse çok yakın bir zamanda buradaki kötü görüntülerden kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

Ya Ulubatlı Hasan beni alır ya Ulubatlı Hasan’ı ben alırım

Bakanlığın da desteği ile ilk etapta 6 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Kocaispir şöyle devam etti: “Şu anda yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 28 evi ilk etapta yıkıyoruz. Hemen akabinde 10 bin metrekarelik bir alanı da kamulaştırmış olacağız. Böylece burada yaklaşık 16 bin metrekarelik bir rezerv alan kazanmış olacağız. Göreve geldiğimde ‘Ya Ulubatlı Hasan beni alır ya Ulubatlı Hasan’ı ben alırım’ demiştim. Elhamdülillah çok güzel bir şekilde ilerliyoruz. Çok yakında bu alanda insanlarımızın güzel bir şekilde vakit geçirecekleri peyzaj alanları, sosyal donatılar oluşturmak istiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com