ÜLKÜCÜLERİN VEFALI HOCASI E. SEMİH YALÇIN Google News

1 tepki
  • 13 Haziran 2024
  • 0
Font size:

Yiğidoların memleketi Sivas’ın Gemerek ilçesinde 26.03.1958 tarihinde dünyaya gözlerini açan Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Yarım asrı deviren tavizsiz duruşuyla ülkücü hareketin tarihinde ayrı bir yer edinmiştir.
Sayısız makale ve kitaplarıyla, ülkücü gençlerin ufkunun genişlemesi yönünde örnek bir şahsiyetdir.
Dava adamlığı noktasında, inandığı mefkureye, yıllardır hem gönlünü hem ömrünü adamış olan Prof. Dr. E. Semih Yalçın ismi ne şaibelere, ne hain kurgulara nede liderine olan sadakati noktasında eleştirilemeyecek kadar net bir isimdir.
Üniversite yıllarından beridir ülkücü hareketin içerisinde aktif olarak görev yapan onurlu bir şahsiyettir sayın Prof. Dr. E. Semih Yalçın, son günlerde özellikle şahsını yıpratmaya yönelik belirli sol örgütler ve pkk yandaşları, iş birliği içerisinde saldırıya geçmişlerdir.

Maalesef iyi ile kötünün, mert ile namert'in, güzel ile çirkinin, vefalı ile vefasızın, sadık ile hainin, doğru ve yanlışın iç içe girdiği, iyiyi, kalbi güzeli, vefalı, sadık, mert ve doğru olanı bulmanın ve ona sarılmanın çok zor olduğu puslu, bulanık ve alabildiğine zemheri zifiri bir zaman dilimindeyiz. Lakin ne kadar izler bir birine karışsa da bize düşen, "At izi it izine karışmışsa, doğrusu kurt izini takip etmektir ...” sözüyle hareket etmektir.
Velhasıl,
Fitne ile ortalığı karıştırıp çamur at izi kalsın gibi basit yaklaşımlara verilecek en güzel cevap dün olduğu gibi bugünde kutlu davaya sahip çıkmaktır.
Pişkinlikle Prof. Dr. E. Semih Yalçın Hocamızı suçlama ve eleştirme garabetine düşenleri aşağıda sayacağım dergi ve kitapları okumasını tavsiye ediyor bu sayede hem genel kültür hem de bir nevi cahillikten uzaklaşacağını umut ediyorum.
Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın bilim, fikir ve siyasete dair çok çeşitli kitapları, makaleler, çok sayıda ulusal ve uluslararası tebliği ile gazete ve dergilerde çıkmış muhtelif yazıları bulunmaktadır.
(BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ- Atatürk'ün Milli Dış Siyaseti- FETÖ İhaneti ve Devlet Bahçeli Gerçeği- TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİ.KAYNA- İlmi Makaleler Cilt 123- Siyasete Dair Yazılar – 7- Een Leven, Volledig Toegewijd Aan De Publieke Zaak Devlet Bahçeli- Seminer Notları)
Ayrıca,
(Semih Yalçın; Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği (1996-2000), Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği (1996-Devam Ediyor), Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği (1992-1998), Türkiye Tarım-Kredi Kooperatifleri Ekin Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği (1995- Devam Ediyor), A.K.D.T.Y.K. Atatürk Araştırma Merkezi Haberleşme Üyeliği (1996- 2002), Sağlık 2000 Dergisi Editörlüğü (1999- 2001),Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği (2002-2006), EKEV Akademi Dergisi Hakem Kurulu Üyeliği (2005), TÜRKAV Danışman Kurulu Üyeliği (2002-), TÜRKİZ Dergisi Editörlüğü( 2010-2012), DEVLET Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği(2013-) gibi mesleki, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer aldı.)

yunus-uzunlular-semih-yalcinjpg

Benzer Makaleler
© Teşekkürler Mersin...

Teşekkürler Mersin...

© Türk Tabipler Birliğinin terör dosyası kabarık…

Türk Tabipler Birliğinin terör dosyası kabarık…

© Türk Halkı Millet İttifakına Neden Güvensin?

Türk Halkı Millet İttifakına Neden Güvensin?

© Devlet Bahçeli Milliyetçilerin Yüzakı

Devlet Bahçeli Milliyetçilerin Yüzakı

    Yorum Yaz