Hakkında

Önceki Dönem MHP Çukurova İlçe Başkanı

Milliyetçi Hareket Partisi 53 Yaşında Google News

28 tepki
  • 10 Şubat 2022
  • 0
Font size:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), tarihi kökleri ve siyasal-toplumsal etkinliğiyle,
Türkiye’nin en güçlü siyasi hareketlerinden biridir.
Alparslan Türkeş liderliğinde kurulan Türk siyasi hayatının önemli kurumlarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP),53 yaşına girdi.
” Türk milliyetçiliği fikrinin siyasi temsilcisi" olarak nitelendirilen parti, 8-9 Şubat 1969'da Adana'da yapılan büyük kurultayda Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştirmesiyle kuruldu.
Kurultay sonrası toplanan ilk genel idare kurulunda, partinin amblemi "Üç hilal" olarak belirlendi, Ülkü Ocakları için de "Hilal içinde kurt" amblemi benimsendi.
Atatürk'ün Samsun'a çıkışında ki ülküleri doğrultusunda 9 Şubat 1969 yılında Alparslan Türkeş'in başlattığı Türk-İslam Ülküsü hala bu siyasi organizasyonda yaşamaktadır.
Devlet Bahçeli liderliğinde devam eden fikir, iman ve ülkü aşkı ile şanlı bayrağın altında birleşme doğrultusunda ilerleyen ülkücü hareket mensupları, devleti ebedi kılmaya, vatanı aziz kılmaya, milleti refaha erdirmeye, gençlerimizle çağın gerisinde değil daima ilerisinde olmaya ant içmiş, şehit ve gazileriyle Ülkücü Hareket varlığını 53 yıldır devam ettirmektedir.
Canlarını bir hilal uğruna siper eden, candan geçen, yardan geçen, serden geçen, 5000’in üzerinde şehidiyle adeta Türk dünyasının mihenk taşı olan MHP; 53 yıldır Türk halkının teveccühüne mazhar olmuştur.
Davası uğruna zindanları medreseye çeviren binlerce inanmış Ülkücü, hiçbir zaman şikâyet etmemiş ve bu dava "ALLAH davası" diyerek zindanları sanki bir medrese addederek sabırla beklemişlerdir.
İdama bile gülerek giden, sehpasını kendi deviren inanmışlığın vücut bulmuş halleri olan ülkücüler ve şu an hayatta olan milyonlarca Ülkücü geçmişleri ve gelecekleri ile ne kadar iftihar etseler azdır.
Bu kutlu mazi, bu durdurulamaz şahlanış elbette haklı sevinci beraberinde getirecek ve Türk milleti için yol başçı olacak bir siyasi hareket ilelebet yapacaktır.

Benzer Makaleler
© Adana’da MHP Rüzgârı

Adana’da MHP Rüzgârı

© Teşekkürler Mersin...

Teşekkürler Mersin...

© Türk Tabipler Birliğinin terör dosyası kabarık…

Türk Tabipler Birliğinin terör dosyası kabarık…

© Türk Halkı Millet İttifakına Neden Güvensin?

Türk Halkı Millet İttifakına Neden Güvensin?

    Yorum Yaz