Google News

TÜRK-İŞ asgari ücret teklifini resmen duyurdu

Milyonlarca çalışan ‘yeni asgari ücret ne kadar olacak’ sorusuna odaklanmış, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı sonucunda alınacak kararı bekliyordu. Kritik toplantı sona erdi. Asgari ücret 2023 için ilk kez rakam konuşulan toplantı sonrası gözler asgari ücretin ne zaman açıklanacağına çevrildi. Toplantının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin TL oldu. Verirlerse imzalarız, vermezlerse işin içinde olmayız" dedi.

Beğen
2 tepki
  • 20 Aralık 2022
  • 0
Font size:

Milyonlar nefesini tuttu! Artık yeni asgari ücret için rakam bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez pazarlık masasına oturdu. Toplantı sona ererken ilk açıklamalar da geldi. Peki Asgari ücret 2023 ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak? İşte son dakika gelişmesinin detayları…

TÜRK İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: 'BİZİM ASGARİ ÜCRET TEKLİFİMİZ 9 BİN LİRADIR'

Ergün Atalay, '20 gündür TÜRK-İş’in teklifi 7 bin 785 biz hiçbir yerde bunu söylemedik, bizim bir teklifimizi olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey’e söyledim, komisyona söyledim. TÜRK- İş’in resmi teklifi 9 bin TL, verirlerse masaya oturur imzalarız, vermezlerse o meselenin içinde olmayız' ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikincisi 14 Aralık'ta yapılmıştı. Üçüncü toplantı için ise ilk olarak 21 Aralık tarihi öngörülmüş ancak tarih bugüne alınmıştı.

Komisyon görüşmelerde işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsil ediyor.

Asgari ücret 2022 için net 4 bin 253 TL olarak belirlenmiş, yılın ortasında ise tekrar artış yapılarak yaklaşık 5 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Ayrıca 2022 başından geçerli olmak üzere asgari ücrette damga vergisi ve asgari ücrete kadar tüm çalışanlar için gelir vergisi kaldırılmıştı.

Geçtiğimiz yıl toplantının ardından net rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Bu yıl da aynı şekilde olması bekleniyor.

Türkiye geneli için kar yağışı uyarısı!
Önceki HaberTürkiye geneli için kar yağışı uyarısı!
Devlet Bahçeli'den Horasan Erenleri'ne arazi bağışı
Sonraki Haber Devlet Bahçeli'den Horasan Erenleri'ne arazi bağışı
Benzer Haberler
© 2024 yılı asgari ücreti belli oldu! Yeni Asgari Ücret 17 bin 2 lira

2024 yılı asgari ücreti belli oldu! Yeni Asgari Ücret 17 bin 2 lira

© Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor

© 2024 Asgari ücret pazarlığında alt sınır belli oldu!

2024 Asgari ücret pazarlığında alt sınır belli oldu!

© Başkan Akay’dan çalışan personeline örnek maaş

Başkan Akay’dan çalışan personeline örnek maaş

    Yorum Yaz