Google News

İsveç Dışişleri Bakanı Billström: Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var

Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamamasının sebebinin ülkesindeki terör örgütü PKK/YPG’nin geniş faaliyetleri olduğunu söyleyen İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ’Bu problemle ilgilenmek için Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız var’ dedi.

Beğen
  • 27 Nisan 2023
  • 0
Font size:

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin NATO'ya katılım süreci hakkında Dahens Nyheter gazetesine açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK/YPG ile mücadele etmek için Türkiye'ye karşı sorumluluklarının bulunduğunu ifade eden Billström, "Terör örgütü PKK'nın İsveç'te daha önceden bilinmeyen geniş faaliyetleri var. Türkiye'nin de İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamasının nedeni bu. Bu problemle ilgilenmek için Türkiye'ye karşı sorumluluklarımız var" değerlendirmesinde bulundu.

PKK/YPG'nin İsveç'teki faaliyetlerine değinen Billström, "PKK'nın topraklarımızdaki faaliyetleri çok geniş. Türkiye'ye yönelik terör faaliyetlerini finanse etmek için kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca uyuşturucu satışı ve İsveç toplumuna zarar veren çeşitli yollarla para toplamak için topraklarımızı üs olarak kullanıyor. Başka bir ülkede terör için kullanmaları, bizim bu faaliyetleri daha az ciddiye almamızı gerektirmez" derken 1 Haziran'da İsveç'te yürürlüğe girecek yeni terör ceza yasası ile Türkiye'nin çekincelerinin de karşılanacağını anlattı.

Tantuni yiyen vatandaş çatışmanın ortasında kalarak kurşunların hedefi oldu
Önceki HaberTantuni yiyen vatandaş çatışmanın ortasında kalarak kurşunların hedefi oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı 4538 personel alınacak
Sonraki Haber Diyanet İşleri Başkanlığı 4538 personel alınacak
Benzer Haberler
© İsveç’in NATO’ya üyeliği TBMM’den geçti

İsveç’in NATO’ya üyeliği TBMM’den geçti

© Bahçeli’den şehit yakınlarına telefon

Bahçeli’den şehit yakınlarına telefon

© MSB: Pençe-Kilit bölgesinde 6 askerimiz daha şehit oldu

MSB: Pençe-Kilit bölgesinde 6 askerimiz daha şehit oldu

© Irak’ın kuzeyinde 6 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde 6 askerimiz şehit oldu

    Yorum Yaz