Google News

Gram altında herkesin gözü bu kararda!

Altın ve dolar kurundaki haberleri yakından takip eden vatandaşlar, "Gram altın düşecek mi yükselecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Beğen
  • 24 Ocak 2022
  • 0
Font size:

Gram altın ABD Merkez Bankası faiz kararı sonrası ne yönde tepki gösterecek? Altın alım ya da satımı için doğru zaman mı? 24 Ocak Pazartesi güncel altın ve dolar kuru fiyatları nedir? Gram altın düşecek mi yükselecek mi? sorusuna yanıt arayan vatandaşların odağında 25 Ocak'taki Fed’in faiz kararı yer alıyor. Analistler Jerome Powell’ın 26 Ocak’ta yapacağı konuşma sonrası ons altında geri çekilme olacağını ifade ediyor. Ayrıca analistler altın gram fiyatı için çarpıcı bir tahminde bulundu. İşte altın ve para piyasalarındaki son dakika gelişmeleri…

Çarşamba günü saat 22.00’de dünya piyasalarının gözü ABD Merkez Bankası (Fed) FOMC toplantısı sonrası Jerome Powell’dan gelecek açıklamalarda olacak.
FED’den bu toplantıda faiz artışı beklenmiyor. Ancak varlık alımlarının azaltılmasında 60 milyar dolar seviyesine inme ihtimalinin yanında, bu toplantıda varlık alımlarını tamamen durdurma kararı alma ihtimali de az da olsa var.

Toplantı son dönemde artan enflasyonist baskılar nedeniyle belirgin bir biçimde şahinleşen Fed’in önümüzdeki dönemde atacağı adımları görmek açısından son derece önemli olacak. Bununla beraber ABD’de enflasyonun yüzde 7 ile son 40 yılın zirvesine çıkması Fed’in beklenenden önce şahinleşerek, 2022'de 3 ya da 4 faiz artırımı yapabileceği ihtimali güçlendi.

ONS ALTIN FED ÖNCESİ YÜKSELİŞTE

Bu gelişmelerle son günlerde adım adım yükselen ve 1850 dolar direncini test eden ons altın fiyatı daha sonra geri çekilmişti. ABD Merkez Bankası’nın artan enflasyonu bastırmak amacıyla faiz oranlarını yükseltmesinin yaygın olarak beklendiği bir sonraki politika toplantısına baktığı için oldukça kontrollü hareket eden altın fiyatı Cuma günü 1844 doları gördü. Cuma gününü düşüşle sonlandıran ons altın haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayarak 1839 dolar seviyelerinden değerleniyor.

15 yaşındaki kız çocuğu: Kuzenim fuhşa zorladı
Önceki Haber15 yaşındaki kız çocuğu: Kuzenim fuhşa zorladı
Kuzey Marmara Otoyolu'nda 30'dan fazla araç zincirleme kazaya karıştı
Sonraki Haber Kuzey Marmara Otoyolu'nda 30'dan fazla araç zincirleme kazaya karıştı
    Yorum Yaz