Google News

EYT’lilerin ilk maaşları ne zaman yatacak?

EYT’de düğüm çözüldü, şimdi ise Meclis’e geleceği tarih bekleniyor. Milyonlarca EYT’li düzenlemenin yasalaşması için atılacak adımları beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den ’EYT maaşları ne kadar olacak?’, ’EYT’de ilk maaşlar ne zaman yatar?’ sorularına yanıt geldi. Bakan Bilgin ayrıca, ’Bir ay içerisinde tüm dosyalar sonuca bağlanabilir’ diye konuştu.

Beğen
1 tepki
  • 14 Ocak 2023
  • 0
Font size:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili merak edilenleri anlattı. Yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na ay sonunda gelebileceğini ifade eden Bilgin, ilk aylıkların da Şubat ya da Martta hesaplarda olacağını kaydetti.

Sabah'a konuşan Bakan Bilgin, EYT ile ilgili vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) iletilen tüm dosyaların bir ay içinde sonuca bağlanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız talimat verdi, 'Bu sorunu kökten çözün' dedi" ifadelerini kullandı.

"İSTİSMAR EDENLERE KARŞI TEDBİR ALACAĞIZ"

Bakan Bilgin, son dönemde bazı avukatların ortaya çıkarak vatandaşları EYT'li yapabileceklerine ilişkin organize hareket ettiklerini belirlediklerini ifade ederek, "Organize avukatlar var. Gidip vatandaşa diyorlar ki 'İstersen biz seni 8 Eylül 1999'dan önce işe başlamış gibi gösteririz. Nasıl başlatırsın? Falan şirket var oraya bir dilekçe vereceksin, senin işlemlerini geç yapmış gibi göstererek işlemlerini takip edeceğiz.' Böyle organize çalışmalar var. Onların müracaatlarını aldırmıyorum. İstismar eden her zaman olur ama biz gereken tedbirlerin hepsini alacağız" dedi.

ŞUBAT-MART GİBİ MAAŞ BAĞLANABİLİR

EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını anlatan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" diye açıklamada bulundu.

Umre’ye giden Ekrem İmamoğlu’ndan ilk fotoğraf geldi
Önceki HaberUmre’ye giden Ekrem İmamoğlu’ndan ilk fotoğraf geldi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
Sonraki Haber Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
Benzer Haberler
© SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25’e yükseldi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranı yüzde 49,25’e yükseldi

© En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

© Meclis açıldığında emekli ve asgari ücrete gereken zam yapılacak

Meclis açıldığında emekli ve asgari ücrete gereken zam yapılacak

© Memur ve emekli maaşları 5 aylık enflasyon verileriyle netleşiyor

Memur ve emekli maaşları 5 aylık enflasyon verileriyle netleşiyor

    Yorum Yaz