Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştü.

Beğen
  • 24 Şubat 2022
  • 0
Font size:

Rusya Ukrayna hattındaki gerilim tırmanya devam ediyor...

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Rusya-Ukrayna meselesini ele alan bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

İKİ LİDER ARASINDAKİ YAKIN DİYOLAĞA VURGU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede bölgesel meselelerde Rusya Devlet Başkanı Putin'le kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

'MİNSK ANLAŞMALARI ZEMİNİNDE BİR SONUCA ULAŞILMALI'

Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun daha karmaşık hale gelmesinin, hele hele askeri bir çatışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini vurguladı.

"TÜRKİYE, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR"

Bu anlayışla diplomatik temasların ve görüşmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiyi öne çıkarmakta fayda olduğunu, NATO içinde de yapıcı tutumu sürdürdüklerini kaydetti.

PUTİN'İ TÜRKİYE'YE BEKLEDİĞİNİ İFADE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayındaki Soçi ziyareti sırasında da mutabık kaldıkları üzere, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı için en kısa sürede Türkiye'ye beklediğini ifade etti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye yönelik, Kremli Sarayı Basın Servisi'nden de açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Liderler, Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin Rusya tarafından tanınmasıyla ilgili değerlendirmelerini birbirlerine ilettiler. Vladimir Putin, Ukrayna yönetiminin saldırganlığı ve Minsk anlaşmalarını uygulamayı kesin bir biçimde reddetmesi yüzünden, bu kararı almanın nesnel bir gereklilik olduğunu belirtti."

Ukrayna, Türkiye'den Yardım Istedi
Önceki HaberUkrayna, Türkiye'den Yardım Istedi
Thy'nin Ukrayna Seferleri İptal Edildi
Sonraki Haber Thy'nin Ukrayna Seferleri İptal Edildi
Benzer Haberler
© Karataş yeni Hükumet Konağına kavuşuyor

Karataş yeni Hükumet Konağına kavuşuyor

© Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’ya geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’ya geliyor

© AK Parti’nin İstanbul ilçe adayları belli oldu!

AK Parti’nin İstanbul ilçe adayları belli oldu!

© Fatih Mehmet Kocaispir: Adana Kazanacak

Fatih Mehmet Kocaispir: Adana Kazanacak

    Yorum Yaz