Google News

Biden, Rusya'ya Yaptırımları Açıkladı

Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Donbas bölgesinin bağımsızlığını kabul etmesinden sonra, yapacakları yaptırımları açıkladı.

Beğen
  • 22 Şubat 2022
  • 0
Font size:

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Luhansk ve Donetsk sözde cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kabul etmesinin ardından, BM ve BMGK'dan tepki gelmişti.

BMGK'nın dün acil toplanmasından sonra yaşanan gerginlik daha da yükselmişti.

Bugün ABD Başkanı Biden, konuyla ilgili açıklamalarda bulunup, Rusya'ya karşı yapacakları yaptırımları dile getirdi.

"RUSYA, AVRUPA VEYA BİZİM PAZARLARIMIZDA ARTIK TİCARET YAPAMAYACAK"

Rusya'ya karşı yapacakları yaptırımları açıklayan Biden, "İlk yaptırımları açıklıyorum. Rusya durumu daha da artırırsa daha da artıracağız yaptırımları. Blokaj yaptırımları yapacağız. Rusya'nın borcuna yönelik yaptırım yapacağız. Artık Rusya batıdan para alamayacak. Avrupa veya bizim pazarlarımızda ticaret yapamayacak. Rusya'nın elit ailelerine de yaptırımlar yapacağız." dedi.

"KİM PUTİNE BÖYLE BİR HAK VERDİ, BU HAKKI PUTİN NEREDEN BULUYOR"

Yaşanan gelişmelere değinen Biden, "Dün Putin, Ukrayna'nın iki bölgesini bağımsız ülke olarak tanıdığını söyledi. O bölgelerı egemen topraklar olduğunu iddia etti. Ukrayna'nın bölgeleri hakkında da hak iddia etti. Hepiniz konuşmasını dinlediniz, dahada ileri gitmek için bir altyapı hazırlıyor. Bu Ukrayna'nın işgali için bir başlangıçtır. Kim Putin'e böyle bir hak veriyor, bu hakkı nereden buluyor. Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir. Nato ile yakından işbirliği yaptık. Putin'in yüzüne karşı birlikte hareket edeceğimizi söylemiştim. Bu agresiflik devam ederse daha da yaptırım uygulayacağız." dedi.

"Kuzey Akım-2'nin ilerletilmemesi için mutabık kaldık. Baltık ülkelerine asker göndermeye karar vermiştim, bunlar savunma hamleleridir. Nato'nun arkasında duracağız. Rusya daha da ileri gidecektir. Ukrayna'ya saldıracaktır ancak umarım yanılırız. Rusya'nın 150 bin askeri Ukrayna'nın etrafında konuşlanmış durumda."

Evinin Önünde Silahla Saldırıya Uğrayan Genç Öldü
Önceki HaberEvinin Önünde Silahla Saldırıya Uğrayan Genç Öldü
Yüreğirli Çocuklara ‘Kış Güneşi’ Hediyesi
Sonraki Haber Yüreğirli Çocuklara ‘Kış Güneşi’ Hediyesi
Benzer Haberler
© İncirlik Üssü’ne girmeye çalışan gruba polis müdahale etti

İncirlik Üssü’ne girmeye çalışan gruba polis müdahale etti

© Başkan Kıvanç: ABD’den Vize Yeri İstiyoruz

Başkan Kıvanç: ABD’den Vize Yeri İstiyoruz

© Joe Biden yine yere kapaklandı!

Joe Biden yine yere kapaklandı!

© Meksika’daki bir klinikten yayınlan yeni salgın: 2 ölü

Meksika’daki bir klinikten yayınlan yeni salgın: 2 ölü

    Yorum Yaz