Google News

Abd'den 4 Rus Bankasına Daha Yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin ardından uygulayacakları yaptırımlara dair açıklama yaptı. Biden, "Yaptırımlar füzeler kadar etkili olacak" dedi.

Beğen
  • 24 Şubat 2022
  • 0
Font size:

Joe Biden, son duruma dair yapacağı açıklama öncesi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Putin'in Ukrayna'ya yönelik haksız saldırısını tartışmak için G7 meslektaşlarımla bir araya geldim ve Rusya'yı sorumlu tutmak için yıkıcı yaptırım paketleri ve diğer ekonomik önlemler üzerinde ilerlemeye karar verdik. Ukrayna'nın cesur insanlarının yanındayız."

Biden, Rusya'nın dün Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

Rus askeri kuvvetlerinin herhangi bir gerekçe ve gereklilik olmaksızın Ukrayna'ya yönelik "zalimce bir saldırıya" giriştiğini belirten Biden, aylardır uyardıkları şekilde Rusya'nın Ukrayna hakkında yalan iddialarda bulunarak operasyonu başlattığını söyledi.

"Putin ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak"

Biden, Putin'in dün akşam Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun toplandığı esnada savaş ilan ettiğini hatırlatarak, "Putin saldırgan. Bu savaşı Putin seçti. Şimdi de kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak. Bugün Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ve ihracat kısıtlamalarını duyuruyorum." ifadesini kullandı.

Biden, Almanya'ya asker gönderiyor

Aralarında ülkenin en büyük ikinci bankası VTB'nin de bulunduğu 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyuran Biden, bu bankaların toplamda 1 trilyon dolarlık varlıklarını da dondurduklarını söyledi.

ABD Başkanı Biden, Putin'e doğrudan yaptırım uygulamanın masada olduğunu ancak şu anda böyle bir adım atmayacaklarını bildirdi.

"Rusya'nın dolar, avro, sterlin ve yen ile iş yapma kabiliyetini sınırlayacağız"

Yaptırımların Rus ekonomisine hem şimdi hem de zaman içinde ciddi maliyetler getireceğine dikkati çeken Biden, "Bu yaptırımları, Rusya üzerindeki uzun vadeli etkiyi en üst düzeye çıkarmak, ABD ve müttefiklerinin üzerindeki etkiyi en aza indirmek için maksatlı olarak tasarladık." dedi.

Biden, "Rusya'nın dolar, avro, sterlin ve yen ile iş yapma kabiliyetini sınırlayacağız." dedi.

Rus ordusunun finansmana erişimini ve büyümesini engelleyeceklerini belirten Biden, Moskova'nın yüksek teknoloji ithalatının yarısından fazlasını keseceklerini aktardı.

"SWIFT yaptırımı her zaman bir seçenek"

Biden, yaptırımlar arasında Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasına ilişkin bir karar olmaması hakkında bir soru üzerine, "bunun her zaman bir seçenek" olduğunu ancak şu anda Avrupa'nın geri kalanının almak istediği bir pozisyon olmadığını söyledi.

Uygulanan yaptırımların SWIFT'i aştığını vurgulayan Biden, bunları "ağır yaptırımlar" olarak nitelendirdi.

"Avrupaya ek asker gönderilecek"

Biden, salı günü yaptığı konuşmada NATO üyelerine güvence vermek için Avrupa'daki bazı kuvvetleri Baltık ülkelerine kaydırdıklarını açıkladığını anımsatarak, Almanya başta olmak üzere Avrupa'ya ek asker göndereceklerini duyurdu.

"Uygulayacağımız yaptırımlar önemli sonuçlar ortaya koyacak. Rusya'nın uzun vadede etkileneceği şekilde yaptırımları ortaya koyuyoruz."

Küresel enerji tedarikini güvence altına almaya çalıştıklarını söyleyen Biden, "Amerikan petrol ve gaz şirketleri, kârlarını artırmak için fiyatlarını artırmak için bu anı istismar etmemelidir." dedi.

Rus An-26 Tipi Kargo Uçağı Düştü: Tüm Personel Öldü
Önceki HaberRus An-26 Tipi Kargo Uçağı Düştü: Tüm Personel Öldü
Aliyev: Rusya'ya Yönelik Yapılan Yaptırımlar Etkisiz Kalacaktır
Sonraki Haber Aliyev: Rusya'ya Yönelik Yapılan Yaptırımlar Etkisiz Kalacaktır
Benzer Haberler
© İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 38 göçer aileye güneş paneli verildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 38 göçer aileye güneş paneli verildi

© Savaş mağduru binlerce öğrencinin sesi mecliste

Savaş mağduru binlerce öğrencinin sesi mecliste

© Joe Biden yine yere kapaklandı!

Joe Biden yine yere kapaklandı!

© Rusya’da Kremlin Sarayı’na İHA saldırısı

Rusya’da Kremlin Sarayı’na İHA saldırısı

    Yorum Yaz