HÜRJET motorunu çalıştırdı!

Kayıt Tarihi: 02 February 2023 Kategori: Teknoloji

Ağustos 2017'de Jet Eğitim Uçağı Geliştirme Projesi olarak başlatılan Hürjet geçtiğimiz günlerde hangardan çıkmıştı. Bu güzel habere bugün bir yenisi daha eklendi. Hangardan çıkan Hürjet jet motorunu çalıştırdı. Sosyal medya hesabından bir video paylaşarak duyuran Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türk savunma sanayisi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hürjet motorunu çalıştırdı. Artık sıra uçuşta." dedi.

Hürjet Projesi

Türkiye'nin jet eğitim ve hafif taarruz uçağı olacak Hürjet, Ağustos 2017'de Jet Eğitim Uçağı Geliştirme Projesi olarak başlatıldı.

Nisan 2018'de kavramsal tasarım aktiviteleri, Temmuz 2019'da ön tasarım faaliyetleri, Şubat 2021'de kritik tasarım faaliyetleri başarıyla sonuçlandırıldı, tasarım döngülerinin sonuçlanmasıyla üretim faaliyetlerine geçildi.

Yaklaşık 8 bin parçadan oluşan Hürjet için parça üretimlerine Ocak 2021'de başlandı. Üretilen parça ve ekipmanlar son montaj hattında uçaktaki yerini aldı.

İlgili Videolar

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com