Yüce Allah hakkımızda hayırlısını eylesin hakkımızda hayırlı olana da gönlümüzü razı eylesin

Kayıt Tarihi: 17 June 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Ne de güzel yaparız biz her şeyi değil mi, bize göre her şeyi bizden iyi yapan olamaz.

Her şeyin iyisini ben bilirim, bu boş bir lakırdıdan öteye gidemez bana göre.

İnsan kendisine verilen irade sebebiyle cüzi bir etki yapabilir ve bu hususta elbette ki hata ve yanlışlar yapması muhtemeldir.

Ama bir baksak dünya ben asla yanlış yapmam, ben hiç hata yapmam diyen kalın zihinlerle doludur.

Az okuyup çok konuşan bir zihinden daha fazla ne beklenebilir ki?

En sevdiğim söz benim çok söz yalansız, çok mal haramsız olmaz deyişi.

Usandık gerçekten kendini bilmişlerden, her hıyara tuz olanlardan ne zaman kurtulacağız biz bu insanların bu patavatsız hareketlerinden.

Birbirini iğneleyen bakışlar, birbirini çekemeyen tutumlar, sen alttasın ben senden Üstüm benzetmeleri, gerçekten sizler de rahatsız olmuyor musunuz, ben çok rahatsız oluyorum bu konulardan. Hatta bazen üstünlüğümüzü ispat etmek için karşımızdaki insana bağırabiliyoruz ne büyük aptallıktır bu, hepimiz kayboluyoruz kendi kibrimizin içinde.

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan bir nesiliz değil mi, ama lafla peynir gemisi yürümez arkadaş.

Bazen o kadar çirkin bir görüntü sergiliyoruz ki karşımızdaki insanı hakir görüyoruz ve sonra evde çocuğumuza yunus emreden Mevlana’dan hikâyeler okuyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben anlamadım.

Dünyanın neresine giderseniz gidin saygı sonradan kazanılan bir ödüldür. Saygı kazanmak istiyorsak öncelikle insan kelimesini tam anlamıyla yaşamımıza uyarlamak gerekiyor. Yaşadığımız toplum bizlerin aynasıdır, toplum nasılsa bireyde o yönde tutum alır.

Bakıyorum da şimdi topluma, hastalıklı bir hücre gibi. Ve her geçen gün bu hastalık yayılıyor.

Bu nasıl bir şeydir bana kim açıklayabilir, zenginlik içinde yüzenler bilmezler mi ki yüce Allah C.C bu zenginliği onlara yoksulu gözetip korusun diye vermiştir. Bırakın gözetip korumayı onlarla aynı ortamda dahi olmak istemeyen bir yığın insancıklar var aramızda.

Yaşayın diyorum onlara ben, dünya ölümlü beyler.

Bir kulağınıza küpe olsun bu fani dünya.

Öyle güzel nesiller yetiştirelim ki, bu hastalıklı hücreleri yok etsinler, öyle güzel bireyler olsunlar ki yüce Allah'ın emir ve yasaklarını gözetsinler.

Ama bizleri dünya telaşı sarmış sevgili okuyucular, evimizin metrekaresi, arabamızın markası, giydiğimiz kıyafetlerin maddi değerleri doldurmuş içimizi dışımızı.

Çok severim ben bu sözü ne ekersen onu biçersin, etme bulma dünyasıdır burası. Elbette yüce bir adalet vardır ilahi adalet şaşmaz sevgili okuyucular.

Artık dünyalık telaşları bir kenara bırakıp ebedi hayat için bir şeyler yapalım. Dünyadaki her şey burada kalacak hepimiz çok iyi biliyoruz, öyleyse nedir bu doymazlık.

Evimizin rızkını veren Allah'tır.

Ne güzel söylemiş yunus emre yaratılanı severim yaratandan ötürü diyerek.

Birbirimizi sevelim, kalp kırmayalım.

Her birinize mutlu hayatlar dilerim, Allah C.C hakkımızda hayırlısını eylesin, hakkımızda hayırlı olana da gönlümüzü razı eylesin.

Sevgiyle kalın.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com