Yerel Seçimleri Kim Nasıl Kazanır?

Kayıt Tarihi: 30 May 2023 Yazar: Yunus Uzunlular

Yerel yönetim (Belediye başkanlığı) seçimleri, adayın daha fazla ön plana çıkması açısından Genel (Cumhurbaşkanlığı, milletvekili) seçimlerinden oldukça farklıdır. Özellikle Adayın sahip olduğu kimi özellikler (geleceğe dair projeler, hemşericilik, fiziksel, kişisel, eğitim, iletişim becerisi, ideoloji, ) seçmenin tercihinde  yoğun bir şekilde etkili olabilmektedir.

Türkiye'de yerel seçimler 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi, 922 ilçe, 32 bin 105 mahalle ve 18 bin 306 köyde yapılmaktadır.

Seçmenlerin siyasal tercihini etkileyen faktörler arasında yer alan aday faktörü, yerel seçimlerde çok daha önemli ve etkili hale gelmektedir. Seçmenin yerel yönetim, hizmetlerinden doğrudan etkilenmesi, onun rasyonel bir yaklaşımda bulunarak, adaya ilişkin değerlendirmeleri daha fazla önemsemesine neden olmaktadır.

Aynı şekilde ADAY PROFİLİ noktasında, demokratik seçim süreçlerinin en temel ayrıcı özelliklerinden biri de seçmenleri ikna etme, fikirlerini ve tutumlarını değiştirme ve en nihayetinde tercihlerini yönlendirme amacıyla gerçekleştirilen siyasal iletişim faaliyetleri oldukça önem arz eden hususlardır.

Önümüzdeki yerel seçimler Adana özelinde, merkez ilçeleri özellikle ÇUKUROVA olmak üzere stratejik, ideolojik ve demografik yönden ele alındığında çok büyük hassasiyet taşımaktadır.

Kısaca değinecek olursak, geçmiş seçimlere bakıldığında Çukurova’da yaşayan seçmenin çok daha bilinçli oy kullandığı, seçim sonuçları incelendiğinde net bir şekilde görülmekte olup,

Yine Çukurova özelinde örnek verecek olursak özellikle hemşericilik ve kişisel, eğitim, iletişim becerisi gibi kavramların ön planda tutulacağı, geçmiş seçimler incelendiğinde aşikâr bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

 

-ADANA NASIL KAZANILIR (MİLLİYETÇİ-ÜLKÜCÜ CEPHE). BİR HAFTA SONRAKİ KÖŞE YAZIMIZ

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com