Mutsuz Bir Hayat Bir Mikroptan Daha Öldürücü Olabilir

Kayıt Tarihi: 02 August 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Mutsuz bir hayat, bir mikroptan daha öldürücü olabilir, bu sabah karşılaştığım bir cümle.

Hayatta mutlu olmak için ne yapmak lazımdır illa da mutlu olmak için bir şeyler mi yapmak lazım, hayatı kendi akışına bıraktığımızda mutlu olmamıza engel midir?

Mutluluk bir maddiyatla ölçülebilir mi? Mutluluk maneviyat kapısının açılması değil midir insan olarak dünya hayatında birçok zorluklarla karşılaşıyoruz hayat mücadelesi geçim mücadelesi bizleri oldukça yoruyor ancak insan oluşumuzun bir nedeni olmalı mutluluk en başta insan olarak dünyaya geldik bunun için mutlu olmalıyız.

 Çevremizde gelişen olaylar hayatımıza giren kişiler bizleri mutlu edebilir yahut etmeyebilir insan olarak buna yön vermek bizim elimizdedir eminim her sabah uyandığında hayata isyanlarla başlayanlar vardır aramızda keşke bugün olmasaydı yarın hemen bitseydi diyenler vardır mutlaka.

 Mutluluk bir çağrışımdır yüreğin özlemesi gerekir mutluluğu hiç gelmediği de olur bazen, çok erken geldiği de olur, aniden de gelebilir mutluluk.

 Bir sabah uyandığınızda pencerenize bir kuşun konmasıdır en basit haliyle.

İş dünyasında günlük hayatınızda ne yaşarsanız yaşayın bence mutluluktan ödün vermeyin, evet mutsuz insan kurumuş ağaca benzer derler o ağaç zamanla yok olmaya mahkumdur, mutlu olmak için bir sebebe gerek yok ama çevremizde yaşadıklarımız bizleri mutsuzluğa götürebiliyor.

Dünyadaki Adalet sistemine de itirazlarınız olabilir Bir ülkede insanlar bilgilerine eğitim seviyelerine göre mi mutlu oluyorlar sizce. Bence hayır. Kim olursak olalım bol bol var mutluluk hayatta.

 Bence mutluluk aramaktan vazgeçmeli insan, hayatı akışına bırakmalı, dert etmemeli öyle her şeyi, su akar yolunu bulur değil mi.

Bizlere düşen insan onuruna yakışan bir yaşam sadece. Mutluluk gelecektir beraberinde.

Basit bir hikayedir, bir evin kapısını saygı, sevgi ve mutluluk çalarlar, ev sahibi içlerinden birini davet etmek zorundadır ve ev sahibi saygıyı davet eder içeri. Saygıyla beraber sevgi ve mutlulukta içeri girerler. Çünkü saygı ikisini de barındırır içinde. Bir hanede saygı varsa, sevgide olur mutlulukta olur.

Birbirimize saygılı olalım, her şeyden önce kendimize saygılı olalım.

Bu hayatta insanın saygısıdır insana yaşam arzusu kazandıran.

Şükür ve dua ile iyi günler dilerim.

Saygıyla kalın.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com