Ciğerlerimiz Yanıyor

Kayıt Tarihi: 29 July 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Birkaç gündür devam eden orman yangınları ülkemizde büyük bir hüzne ve tarifi olmayan bir acıya sebebiyet vermiştir özellikle Antalya Manavgat bölgesinde meydana gelen yangınlarda başta köyler olmak üzere bölgenin büyük bir bölümü yangında kül olmuştur orada yaşayan insanlardaki Hüznü anlatmak bizlerin yapabileceği bir şey değildir insanların hayvanları malları hatta canları tehlikededir olumsuz hava koşullarının da etkisiyle yangın iyice büyümüş ve kontrol altına alınması güç bir seviyeye ulaşmıştır Manavgat’taki yangınlar devam ederken Çukurova’mızın Güzide toprakları da orman yangınları ile mücadele vermektedir Kozan bölgesindeki kızlar sekisi köyümüzün civarında meydana gelen yangın insanlarımızı Korkutmaktadır valiliğin yaptığı açıklamaya göre 5 köyümüz boşaltılmış ve yakın köylerde boşaltılma hazırlığı içine alınmıştır.

 Ülkemizin ciğerleri yok oluyor nefes alma alanlarımız yok oluyor o habitatta yaşayan canlılar yok oluyor böylesine büyük bir suç elbette ki cezasız kalmayacaktır lakin burada ki önemli olan konu ormanlarımız korunmasızdır. Ormanlarımızın korunmaya ihtiyacı vardır bir vatandaş olarak bir köylü olarak bir insan olarak bu konuda yapmamız gereken şey ormanlarımızı korumaktır, çünkü bölgedeki en uygun korunma şartlarını o bölgede yaşayan insanlar bilmektedir gerçekten ormanlar ulusumuzun geleceğidir doğmamış çocuklarımızın geleceğidir.

Ülkemizdeki yok olan her bir ormanlık alan bizlerin geleceğinden çalınan zamandır ormanlarımızı koruyalım bu bizim bir vatandaşlık görevimizdir.

Her yıl aynı zaman diliminde meydana gelen bu yangınlara dur demek için neden beklenmektedir. Bir dizi istikrar öğesi olan bu paydalar açıkça ifade etmektedir ki bu yapılan bilinçli bir eylemdir.

Ve bu eylemlere müdahalede bulunmak için ivedilikle harekete geçmek gerekmektedir.

Daha temiz, daha güzel, bir dünya için ormanlarımızı koruyalım.

Sevgiyle kalın, Esen kalın.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com