Ben Verdim Allah Verdi

Kayıt Tarihi: 13 August 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Gerçekten üzülüyorum,

Yaşamak bu kadar adaletsiz olabilir mi,

Birileri zenginlik içinde boğulurken birileri de yoksulluk içinde boğuluyor.

Birisi gecede servet harcarken diğeri çöpte ekmek arıyor. Bu insanlığa sığar mı sizce.

Alim bir kişi dünyadaki insanlar gerçekten malının gereğini yapsalar dünyada yoksulluk kalmaz demişti.

Türkiye örneği üzerinden düşünelim, malımızın şükrünü yapıyor muyuz?

Yoksullara yardım eli uzatmak bizlerin görevidir. Bir yetimin gülmesini sağlamak bizlerin ödevidir.

Sizin sofralarınızda etler, türlü yemekler, tatlılar olabilir ya diğerleri akşam evine ekmek götüremeyen babalar, annelerin halleri, hiç mi gözünüze gelmiyor, bu kadar gaddar ve aç gözlü olamaz insanoğlu.

Devlet ilk önce kendi milletine sahip çıkmalıdır, Anadolu'nun ücra köşelerinde açlıkla boğuşan hanelerin varlığı ne çabuk unutulmuştur.

Bizim milletimiz neciptir, cevvaldir. Milletimiz milli değerlerine bağlıdır. Vatanı için canını seve seve verecek insanlarla doludur.

Yalnız son yıllarda canımı sıkan hadiseler var. Fırsatçılık, yangında, depremde, selde yapılan fırsatçılık. Ülke olarak birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Zenginler fakirlere el uzatmak zorunda. İşverenler çalışanlarına refah bir yaşam sağlamak zorunda. O işçi iş yerinde çıkan meyveyi çocuğuna götürecek kadar aciz olmamalı. Buna izin vermemeliyiz.

Üzülüyorum arkadaşlar, toplumumuz bu denli bir ahlaki felakete nasıl gidebilir, lütfen fakirlerimize sahip çıkalım, hiçbir fakir gelip ben fakirim demez. Onları bizler bulalım, önce çevremizdekileri bulalım, bu bizim insanlık değerimizdir. Rabbim kat be kat fazlasını verecektir. Yazımı bir hikayeyle bitirmek istiyorum.

Çok zengin bir adam varmış, adamın zenginliği dillere destanmış, adam yoksullara yardım eder, yoksullar için sürekli güzel şeyler bulurmuş, ülkede bütün zenginlerin katıldığı bir toplantı olmuş, adama sormuşlar, nasıl bu kadar zengin oldun diye, adam cevap vermiş ben yoksula verdim, Allah bana verdi, ben verdim Allah verdi diye de tekrar etmiş. Ve Allah'la yarış olur mu, tabikide o kazandı diye de eklemiş.

Yüce rabbim yapılan yardımların kat kat fazlasını verecektir,

Allah C.C kimsesizlerin kimsesidir. Bütün rahmet kapıları ona çıkar, inşallah bir rahmet kapısı da bizlere nail olur.

Sevgiyle kalın

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com