Ben Sana Şükrettim Sen Bana Sabrettin

Kayıt Tarihi: 27 January 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Hayat hepimiz için farklı bir bakış açısı ile ilerler. Bugün yarına, yarın düne meyleder. Kalplerimiz en güzel duyguyu besler adına. Sevgi deriz gönlümüzün en ortasında tutarız. Bir kum saati tamamlanmaz bir zaman süresi vardır. Önümüzde bekleriz. Sevgidir ruhumuzda ki o aşk timsali.
Çoğumuz yaşıyoruz keyfe kader, ne alabildik ki bu hayattan, daha doğrusu almak ne haddimize, ömür bir garip meşgale, oyalıyor bizi aslına bakarsanız.
Benlik vardır insanda, kendi bile bilmez insanın, güneş doğmuş, sabah olmuş, rüzgâr gibidir dünyanın zamanı, kimler gelmiş, kimler geçmiştir bu handan. Çok severim sakileri, onlar ki meyil ile dolduran sırdır kadehleri, o sakidir ki kulak versen meyilden sarhoş eder gönülleri.
İnsan ne şanslıdır, yüce Allah'ın varlıkların en şereflisi olarak yarattığıdır insan, tüm meleklerin secde ettiği candır insan, baksanıza dünyaya, ne güzel de boyamış o yüce ressam, her bir ayrıntısına yansımış o şükür o ilahi.
Hani derler ya yalnızlık sadece yüce Allah'ındır diye, kâinattaki bütün varlıklara bakarsak her birinin bir eşi vardır, her biri için diğeri de kendisidir, gönlümüzdeki o büyük aşkın sahibi yüce yaratıcıdır,
Rahmani rahman insanı da dünyaya eş olarak göndermiştir ve ona eşlerin en güzeli olanı atfetmiştir.
İnsanın eşidir rahmanin gözettiği, o sebeptendir ki eşlerimiz bizlere rahmanın emanetidir, ne güzel emanettir bu, ne güzel aşka davettir bu, bellidir ki bitmeyen servettir bu.
Bu yaratılış hikâyesi en güzel bizlerin değişleri ile anlatılır bana göre, eskiler rahmanın huzuruna ilk çıkılan zaman evlilik ile gönül bağı kurduğun zaman demiştir. Ve evli çiftlere karı koca adını vermiştir. Ne güzel bir tanımlama, koca yüksek dağ demektir. Dağ uludur ve yücedir. Karı ise o yüce dağların karı demektir. Yüce dağların karı olmazsa ne yüceliği kalır. O yüzden bizleri karı koca olarak biliriz bu hikâyeyi, koca güvenilecek limandır, o sert Poyrazlardan koruyan dağdır. Kadınlarımız bizler için rahmetin kapısıdır. Yüce Allah'ın rızasıdır, ne mutlu bu rızayı alıp, emaneti koruyanlara.
Bana Hayatın anlamı nedir diye sorarsanız cevabım elbette ki eşlerimiz olacaktır.
Hani demiş ya bir derviş hanımına ben sana şükrettim sen bana sabrettin, Allah'ın izniyle beraberiz cennette,
Sağlıklı huzurlu günler dilerim
Esen kalın, sevgiyle kalın

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com