Ah O Gemiler

Kayıt Tarihi: 26 March 2021 Yazar: Muhammet Yumuşakipek

Ne çok anlatmak istediğim bir şey var,

Yanı başındayken her şey, öyle elde etmek de zor değil duygularını.

 Kimsesiz çocuğun bakışlarında kaldı bütün mutluluklarımız, kaybettik sevinçleri ama niye bilmiyoruz hiçbirimiz, yaşıyoruz öyle işte hani diyorlar ya su akıyor yolunu buluyor diye.

Her birimiz birer yağmur damlası gibiyiz kimimiz bir akarsuya karışıyor kimimiz bir yer altı suyuna karışıyor kimimizse kuruyor olduğu yerde.

 Hayallerimiz var her birimizin farklı ve çeşitli bu hayaller bizleri hayata bağlayan güzel mutluluklardan oluşuyor, herhangi birinize sorsam en son ne zaman sebepsizce güldünüz diye hemen akıllarda büyük soru işaretleri oluşuyor.

 Sokakları izliyorum sürekli hani yalan da değil hoşuma da gidiyor.

 Önce hangi kalabalıklar nereden nereye gidiyor, bir kum saati misali insan ömrü akıp gidiyor evet pervasızca hikâye yazılıyor yine kalem uçlarından. Aslında umutsuzca yaşıyoruz her birimiz, neyi yaşadığımızı bilmeden yaşıyoruz hani çok da farklı değiliz birbirimizden aynı şeyleri farklı şekillerde yaşıyoruz.

Anlatayım kısaca kimisi ister ki ben en lüks villada oturayım kimisi ister ki küçük bir evim olsun başımı sokayım. Hayat böyle bir şey işte ömürlerimiz böyle bir şey her ne kadar farklı bir etki alanında bulunsak ta buluştuğumuz yer aynı yer.

 Arabaya bindiğimizde arkamızdan ağaçlarda gelirdi. Derdim çocuk aklımla bu ağaçlar neden benimle geliyor çok sonunda öğrendim ki hep benmişim giden, ağaçlar ise seyreden.

Dedim ya yağmurun bir damlasıyız, ince ince düşüyor ömürlerimiz biz seyirciyiz sadece.

Ne çok severim, sıcak çayı, içince bir anlık unutuveririm tüm derdimi, içimdeki Cevahir konuşur ben susunca, çöker dizlerinin önüne yalnızlığım, seyrederim usulca.

Gökyüzünde şölen var bugün, öğrenmiş zaman ayrılığı, ah o hüzün gemisi yok mu, çocukken ilk gördüğümüz çamurlu sulardan yüzdürdüğümüz o gemiler, şimdilerde alabora olmuşlar, hepsi yüklerini hınca hınç almışlar. Bakın bizlere bizlerde aldık yüklerimizi ve çoğumuzda almaya devam ediyor, dedim ya gökyüzünde şölen var bugün, yağmur damlaları yani bizler belki de son düşüşlerimizdir bunlar.

Esen kalın, sevgiyle kalın

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com