Zeydan Karalar’ın borçlanma talebi reddedildi

Kayıt Tarihi: 15 June 2023 Kategori: Siyaset, Güncel, Şehir: Adana

Mustafa Akgedik’in yönettiği Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 4. oturumunda Zeydan Karalar’ın borçlanma talebi oylandı. Cumhur İttifakına mensup meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Kilithaber.com / Özel

Zeydan Karalar'ın katılmadığı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün yapılan oturumda komisyonlardan gelen 34. madde (borçlanma yetkisi) Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından reddedildi.

34. madde "Konunun komisyonlarımızca yapılan incelemesinde kredi kullanılmasına ait teklifin reddine 5216 sayılı yasaya istinaden gerekli kararın alınması için evrakın Büyükşehir Belediyesine arzına oy çokluğu ile karar verildi."

SON BİR HAMLE YAPTI AMA CUMHUR İTTİFAKI YEMEDİ

Borçlanma talebinin reddi sonrası söz alan CHP grup sözcüsü Serdar Seyhan farklı bir teklifte bulunarak "Kadrolu işçi personeli ve KHK'lı personellerin emekli ikramiyelerinin ödenmesiyle ilgili toplamda 243 milyon, kıdem tazminatı ile ilgili de 345 milyona ek olarak 110 milyonluk artışla toplam 455 milyon 970 bin liralık bir borçlanmanın komisyon raporunun tadilen kabul edilmesi için teklif ediyoruz." diyerek son bir hamle yapsada Cumhur İttifakı meclis üyeleri yemedi.

Aykırı teklif sonrası yapılan oylamada teklif reddedildi.

BELEDİYEMİZ BORÇLANMADAN BU PARALARI ÖDEYEBİLİR

Yapılan oylama sonrasında söz alan Ak Parti sözcüsü Vedat Gündoğan "İşçi kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Biz bu borçlanma talebine onay vermesek sanki tazminatlar, EYT, deprem paraları gibi ödenekler ödenmeyecek gibi bir algı var. Oysa belediyemizin işçi maaşlarını karşılayan bütçesinin karşılığı %25'tir. İşçinin SGK'sını iştiraklerle ilgili bölümde ödeyin dedik. Ödemezseniz birikir. Bugün gelinen noktada işçinin karşısındaymışız gibi bir kamuoyu oluşturulması doğru değildir. Belediyemiz zaten bu paraları ödeyemeyecek bir durumda olsa biz buna zaten Cumhur İttifakı olarak gereken desteği veririz. " şeklinde konuştu.

 

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com