Söylemez: Vedat Gündoğan’a ambargo mu uygulanıyor?

Kayıt Tarihi: 14 September 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Vedat Gündoğan’ın gazetelerde ve televizyonlarda yer bulmayan konu başlıklarının bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum diyen usta gazeteci Rifat Söylemez ’Ak Parti Meclis Üyesi Vedat Gündoğan’a yerel basın ambargo uyguluyor.’ dedi.

Salı, Perşembe ve Cuma Günleri saat 11'de FM 96,2 frekansında yayın yapan Efsane Radyo'da konuşan Rifat Söylemez bugünkü yayınında ABB Meclisinin Eylül Ayı oturumunda Ak Parti Meclis Üyesi Vedat Gündoğan'ın yaptığı konuşma ve açıklamaları gündemine aldı.

ADRESE TESLİM İHALELER

Vedat Gündoğan anket ihaleleri ile başladı ve hep aynı kişilerin ihale aldığından bahsetti. Doğrudan temin yönteminin sürekli olarak kullanılması konusuna değinen Gündoğan "Mevcut il başkanımız Ozan Gülaçtı o dönem meclis kürsüsünden ayrı ayrı ihalelerin bilgilerini kartonlarla gösterdi. Bende ihale numaralarını ve içeriklerini kamuoyuyla paylaşacağım. Pandemi sürecinde yapıldı hala o süreç devam ettiriliyor." yorumunda bulundu.

ZEYDAN BEYİN YANITI NE OLDU?

Zeydan beyin mecliste "Siz beni doğrudan temin ile eleştiremezsiniz. Benim yüzde 10 hakkım vardı. Ben yüzde 3,5’unu kullandım." diye cevap vermesi sonrası konuşan Rifat Söylez "Zeydan başkan senin açık ihalelerin de doğrudan temin gibi. Adrese teslim. 4 kişi dosya alıyor, 3 kişi teklif veriyor, geçerli teklif hep 1 oluyor. Şakirpaşa altgeçidini, yeni otogar alt geçidini şimdi de Türkmenbaşı alt geçidini yaklaşık 600-700 milyonluk işi aynı firmanın alması tesadüf olabilir mi? Bu mu açık ihale? Bu mu şeffaf ihale?" şeklinde konuştu.

3 AYDA 3 MİLYARLIK İHALE VERİLDİ

Vedat Gündoğan, "28 Mayıs'ta yapılan seçimden sonra yani 3 ayda 3 milyarlık ihale yaptınız." dedi. 3 milyarın eski parayla 3 katrilyon ettiğini söyleyen Söylemez "Pazartesi gününe kadar araştıracağım. Seçimden bu yana 3 milyarlık ihaleler hangi firmalara gitmiş. Hani bir film var ya “Aile Arasında” Zeydan beyde öyle ihaleleri aile arasında gerçekleştiriyor. Kent Meydanına yeni bir ihale yapmış ABB 170 milyonluk bir bina ihalesi yapmış. Orası meydan mı yoksa iş merkezi mi?" dedi.

HER SENE YOLLARA TRİLYONLAR ÖDÜYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ'ın asfalt eleştirilerine de değinen Rifat Söylemez "Asfalt işi tam bir şenliğe döndü. Onunla ilgili müfettişlerin gelmesi gerekir. Mecliste müfettiş çağırın diye bir gaf yaptı Zeydan Karalar. 12 cm olması gereken Mavi Bulvar’a dökülen asfalt 6 cm yüksekliğinde dökülmüş. MHP Grup başkanvekili Cemal Demirdağ’ın asfalt eleştirilerine verdiği cevap tam bir skandaldır. Onun için biz her sene yollara trilyonlarımızı harcayarak baştan asfalt döküyoruz." yorumunda bulundu.

ADANA BASINI GÜNDOĞAN'A AMBARGO UYGULUYOR

Meclis kürsüsünden çok önemli açıklamalarda buluan Ak Partili Vedat Gündoğan'ın yerel basınımız tarafından ambargoya tabi tutulduğunu söyleyen Rifat Söylemez "Vedat Gündoğan’ın açıklamaları gerçekten çok önemli fakat yerel basınımızda Gündoğan’a karşı ciddi bir ambargo uygulanmaktadır. Gazeteci arkadaşlar Vedat Gündoğan bizim mesleğin içinden gelen bir arkadaşımız sahip çıkalım. Vedat Gündoğan’ın açıklamalarına gazetelerinizde, televizyonlarınızda yer vermek Adana’ya sahip çıkmak demektir. 4,5 yıldır kendisine yaptığı verdiği emekten ötürü teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürü de MHP Grup başkanvekili Cemal Demirdağ’a ediyorum." şeklinde konuştu.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com