Remzi Oğuz YILMAZ, Adana’ya hizmet yolunda yılmıyor…

Kayıt Tarihi: 19 March 2023 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

Yaklaşan 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak için İYİ Parti’den müracaatını yapan Remzi Oğuz Yılmaz, “Adana’ya bir nefes, kalıplaşmış sorunlarına çare olmaya geliyorum.” dedi.

Adana İl Özel İdaresi eski genel sekteri dönemlerinde, Adana halkının gönüllerinde yer alan Remzi Oğuz Yılmaz İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek Adana’dan 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yılmaz, yaptığı paylaşımda, “14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde 28. Dönem Adana milletvekilliği için aday adaylığı müracaatımı İYİ Parti Genel Merkezi aracılığıyla gerçekleştirdim, gerçekleşecek olan seçimlerin önce ülkemize, milletimize, şehrimize ve partimize hayırlar getirsin.” dedi.

GÜNEŞLİ GÜNLERE ULAŞANA DEK MÜCADELEYE DEVAM

İYİ Parti ve Meral AKŞENER hakkında da konuşan Remzi Oğuz Yılmaz “Yüce Türk Milletinin yegâne kurtuluş kapısı olarak Meral AKŞENER hanımefendinin liderliğinde kurulan İYİ Parti’yi ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan kardeşçesine önümüzdeki seçimlere hazırlayarak iktidara taşıyacağız. Ülkemiz halkının düştüğü ekonomik çaresizliğe, tüyü bitmemiş yetimin hakkının çetelere peşkeş çekilmediği Güneşli günlere ulaştırana dek mücadele etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Adana’nın kanayan sorunlarını bilen ve çözüm üretme adına yapılması gerekenleri bürokrat birikimini de kullanarak memleketine hizmet etmek isteyen Remzi Oğuz Yılmaz üreteceği projelerle hemşehrilerinin yüzünü güldürecek örnek bir vekil olacaktır.

Adanalıların hizmet almasını engelleyenlere karşı verdiği kutsal mücadelelerle hafızalarımızdaki yerini alan Remzi Oğuz Yılmaz, milletvekili olmasıyla birlikte yılmadan yorulmadan hepimizin bir evladı olarak Ankara’da memleketini temsil edecektir.

14 Mayıs’ta yapılacak olan 2023 Türkiye Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin Adana listesinin başında yer alarak partinin lokomotifi olacağı ve çarpan etkisiyle partinin oylarına pik yaptıracağı, Adana kamuoyunda çok konuşuluyor.

Remzi Oğuz YILMAZ, Meral AKŞENER’in liderliğinde Türkiye ve Adana’ya hizmet etmek için kamudaki görevlerinden istifa etmiştir.

Remzi Oğuz Yılmaz Kimdir?

1970 yılında Kozan’ da doğan Remzi Oğuz YILMAZ; ilk, orta ve lise öğrenimini Kozan’ da tamamladı. 1991 yılında İstanbul’ da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Akabinde Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü’ n de yüksek lisansa başladı. 1991 yılında İstanbul Barosu’ nda başladığı avukatlık stajını, 1992 yılında Adana Barosu’ n da tamamladı. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nca Mersin Valiliği’ne atanarak kaymakamlık mesleğine adım attı. 1993-1994 yıllarında İngiltere’ de kaldı ve yabancı dil eğitimi aldı.

1999 yılında Oğuzeli Kaymakamı olarak görev yaparken Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ‘n de ikinci yüksek lisansını da yaparak ‘Kamu Yönetimi Uzmanı’ unvanını aldı.

Hatay ilinin Altınözü ve Hassa ilçelerinde kaymakam vekili olarak göreve başlayan Vali Yardımcısı YILMAZ sırasıyla; Bursa – Büyükorhan, Malatya – Kuluncak, Gaziantep – Oğuzeli, Antalya – Korkuteli ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcılığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu Genel Sekreterliği görevlerinde de bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı bünyesinde sürdürdüğü Hukuk Müşavirliği görevinden sonra en son Diyarbakır Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 14.07.2020 tarihli 2020/362 sayılı Atama Kararnamesi ile Vali Yardımcısı olarak 12.08.2020 tarihinde ilimizdeki görevine başlamıştır.

Evli iki çocuk babası olan Vali Yardımcısı ve birçok önemli bürokratik görevlerde bulunan Remzi Oğuz YILMAZ iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com