Mustafa Çay, bu kaçıncı parti değişimi?

Kayıt Tarihi: 20 January 2024 Kategori: Siyaset, Şehir: Adana

Mustafa Çay, MHP’den aday gösterilmemesi üzerine hazmedemeyerek Yeniden Refah Partisi’ne geçti.

Üç dönem boyunca Pozantı Belediye Başkanlığı yapmış olan Mustafa Çay, MHP’nin Adana ilçe belediye adaylarını açıkladığı günlerde, MHP’nin başkan adayları arasında önemli değişiklikler olduğunu görmüştü. MHP, Karataş ve Sarıçam belediyelerinde mevcut başkanları aday gösterirken, diğer ilçelerde revizyona gitmişti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Yeniden Refah Partisi’ne katıldı.

Yeniden Refah Partisi Pozantı İlçe Başkanı Mustafa Turhan ile birlikte İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Mustafa Çay’a, Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal tarafından rozet takıldı.

Yaklaşık 10 gündür Pozantı’da yoğun toplantılar düzenleyen ‘Pozantı İttifakı’ oluşumu içinde yer alan MHP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve CHP’den kopmuş sevilen siyasetçilerin ortak adayının Mustafa Çay olacağı öğrenildi. İlçede bir araya gelen partililer, “Ne Cumhur İttifakı, Ne Millet İttifakı, bunun adı Pozantı İttifakı” sloganı altında birleşerek 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı Mustafa Çay ile zafer kazanacaklarını ifade ettiler.

Öte yandan, Yeniden Refah Partisine üye olarak rozet takan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın önümüzdeki Perşembe günü Ankara’ya giderek Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Fatih Erbakan ile görüşeceği ve resmi belediye başkanı adaylığını açıklayacağı belirtildi.

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Pozantı Belediye Başkanımız Mustafa Çay ve kıymetli ekibi, Yeniden Refah Partisi’ne katıldılar. Seçime girmeden ilk belediyemiz Pozantı. Halkımıza hayırlı olsun; seçimlerden sonra tüm Adana belediyelerini kazanarak Adana’yı Yeniden Refah belediyeciliğiyle buluşturacağız” dedi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com