Kadın adaylar, gazetecilerle buluştu

Kayıt Tarihi: 19 February 2024 Kategori: Siyaset, Şehir: İstanbul

Siyaset ve medyada kadınların güçlendirilmesi projesini hayata geçiren Daktilo1984 ve ALDA (Yerel Demokrasi için Avrupa Derneği), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteklediği oluşumun son ayağında önümüzdeki yerel seçimlerde adaylıkları kesinleşen 6 ilden 164 kadın adayı, İstanbul’da kadın gazetecilerle buluşturdu.

İzmir, Adana, Van, Ankara ve İstanbul şehirlerinden belediye başkanlığı, il meclis üyeliği ve  muhtarlık statüsünde 17 kadın aday ve şehirlerindeki medya kuruluşlarından ve ulusal medya  kuruluşlarından 8 basın mensubunun katıldığı etkinlikte adaylar, yerel ve ulusal basın mensupları ve diğer kadın adaylar ile tanışıp deneyimlerini paylaştı.  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği ile hayata geçirilen WE ACT (Siyaset ve Medyada Kadınların Güçlendirilmesi) projesinde, 2024 Türkiye yerel seçimleri için adaylıkları kesinleşen kadın  adaylar, şehirlerinden gelen kadın gazeteciler ve ulusal medyadan temsilcileri ile İstanbul Postane Galata’da tanıştı.

Kadın siyasetçileri, öncelikle 2024 yerel seçimleri öncesinde etkili bir şekilde hazırlamak, kampanyalarını yürütme ve seçildikleri takdirde görevlerini etkin şekilde yerine getirme konusunda  ihtiyaç duyacakları beceriler edinmelerini sağlamak amacı güden proje kapsamında kadın siyasetçiler, siyaset ve medya eğitimleri aldı. 
 

Çalıştığım üç ülke Almanya, Türkiye ve Ukrayna’da resmi olarak kadınlar ve erkekler eşit haklara sahipler” diyen
Friedrich Naumann Foundation for Freedom Turkey temsilcisi Beate Apelt, ancak kadınların hala politikada ve diğer alanlarda liderlik konusunda çok az temsil edildiğinden yakındı.

Kadın siyasetçilerin eğitiminde bulunan Gazeteci Ayşe Karabat ise çözüm gazeteciliğinin önemine verdiği örneklerle vurgu yaptı.

Projenin bir diğer eğitimcisi Gazeteci Semin Gümüşel Güner ise, şunları kaydetti “Kadınlar sadece fotoğraflarda yer alsın isteniyor, karar alma mercilerinde asla. Ama bunu değiştirmek için onlar herkesin yaptığı gibi uzun uzun konuşmak yerine ellerini taşın altına koydular. Bu çok büyük bir şey çok zor bir şey.” 

Daktilo 1984 İdari İşler ve Projeler Direktörü Derya Özkaynak Suer ise, kadın dayanışmasının her alanda olmasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Proje ile bir çok kadın adaya ulaştıklarını anlatan Derya Özkaynak Suer, kadınların hikayelerine daha çok yer verilmesini istedi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com