İskenderun’da ki deprem sonrası deniz taştı

Kayıt Tarihi: 06 March 2023 Kategori: Güncel, Şehir: Hatay

Hatay’ın İskenderun ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası deniz suyu taştı. İskenderun Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise deniz taşmasının depremle ilişkili olmadığının düşünüldüğü, lodos kaynaklı gerçekleştiği ifade edildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da büyük yıkım yaşandı. Yaşanılan 7.7 ile 7.6 şiddetindeki depremlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Hatay ve çevresinde artçı sarsıntılar da devam ediyor.

İskenderun'da deniz taştı

İskenderun ilçesi açıklarında gece saatlerinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremin ardından denizin taşması vatandaşları tedirgin etti. Taşan deniz suyu bazı noktalarda kentin içerisine kadar girdi.

Sahil bandındaki çökme nedeniyle su taşması kolaylaştı

Depremler nedeniyle sahil bandında meydana gelen yaklaşık 50 santimetrelik çökmenin de deniz sularının taşmasını kolaylaştırıldığı öğrenildi.

Kaymakamlık: Lodos kaynaklı

İskenderun Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise deniz taşmasının depremle ilişkili olmadığının düşünüldüğü, lodos kaynaklı gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada,

Depremden kaynaklı güvenlik güçlerimize şu ana kadar yansıyan olumsuz bir durum yok. İlçe genelinde taramalarımız devam ediyor.

denildi.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com