Başkan Erdoğan: Uyanda balığa gidelim!

Kayıt Tarihi: 01 May 2023 Kategori: Güncel, Ekonomi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücrette vergiyi kaldırma vaadine, ’Uyan da balığa gidelim. Biz, asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu.’ şeklinde yanıt verdi.

Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerine gün sayıyor.

Yurt genelinde mitingler yapılırken, caddelerde de büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının yoğun bir mesaisi bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir yandan coşkulu bir kalabalıkla buluşarak mitingler düzenlerken, bir yandan da programlarını sürdürüyor.

Bugünkü durağı ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur-Sen Genel Kurulu oldu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine değindi.

"Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu, asgari ücretten vergiyi kaldırmaktan bahsediyor. Uyan da balığa gidelim. Biz, asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1,5 sene oldu. 14 Mayıs'ta tekaüt vakti geldiği anlaşılan Kılıçdaroğlu'nu siyasetten emekli edeceğiz. Böylece CHP seçmenini ve milletimizi bu eziyetten kurtaracağız Bay bay Kemal 'Aleviyim.' diyor. Senin Aleviliğinden bize ne. Hayırlı olsun ne kadar güzel ama bugüne kadar sen bunu hiç söylemiyordun. Ne oldu da bugün söyledin? Çok manidar. İnsanları fikrine, meşrebine, mezhebine, kökenine göre ayırmanın ne inancımızda ne de siyasi geleneğimizde yeri vardır, asla olmayacaktır.

Ne olmuştu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı, 'Emekçiler' başlıklı videoda, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye'yi hızla krizden çıkaracağını ifade ederek şöyle konuştu:

Bu sınıfı büyüteceğim ve çelik gibi güçlendireceğim. Bunları nasıl yapacağım? Bir; ülkede güven ortamını sağlayarak yatırımı çekeceğiz. İki; temiz yönetimle halktan çalınanı halka iade edeceğiz ve akılcı, şampiyonlar ligi bir ekonomi ekibiyle Türkiye’yi hızla krizden çıkaracağız. Üç; Türkiye'yi ucuz işgücü-yüksek enflasyon sarmalından çıkartıp dünyayla rekabet eden bir ülke haline getirmek için dirençli yeni sanayi devrimi altyapısını kuracağız. Tüm teknoloji alanlarına yatırım yapacağız. Dört; çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Emekçiler üzerindeki vergi yükünü indireceğiz. Asgari ücretliden vergi almayacağız. Beş; kadınların çalışma yaşamına katılımını artıracağız. Onlar gelir elde ettiğinde bu haneler hızla orta gelir grubuna dönüşecek. Altı; sanayiyi tüm Türkiye'ye yayarak İstanbul’dan Anadolu'ya ekonomik mobilite yaratacağız. Anadolu'yu yeniden şaha kaldıracağız. Bu da ücretleri otomatik olarak yükseltmek demek. Yedi; organize sanayi bölgelerinde teknoloji liseleri kuracağız. Mesleki eğitimle gençlerimiz yeni beceriler kazanacak. Sanayicinin ihtiyaç duyduğu aranan eleman sorunu giderilmiş olacak. Hepsi için planlarımız hazır. İlmek ilmek işledik her şeyi. O kadar hazırız ki, o kadar iyiyiz ki tek bir iş kaldı; bu beceriksizleri göndermek. Bir oy ya bir oy. Tek gereken o. Sevgiyle kalın.

Asgari ücretliler 1 yıldan fazladır vergi vermiyor

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren asgari ücretten vergi kesintisi tamamen kaldırıldı, diğer çalışanların ücret ve maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmı da vergi kesintisi dışında bırakıldı.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com