Bakan Soylu: 29 Ekim’de tek bir terörist kalmayacak

Kayıt Tarihi: 28 April 2023 Kategori: Güncel,

Gabar Dağı’nda terörü bitirdiklerini ve günde 8 bin 900 varil petrol çıktığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Gök şahit olsun. Şu minareler şahit olsun. Şu çocuklar şahit olsun. Şu millet şahit olsun. 29 Ekim 2023 tarihinde bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak” dedi.

Terörle mücadelenin baş mimarlarından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekili adayı olarak gösterildiği İstanbul Sarıyer’deydi.

Burada partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, önemli mesajlar verdi.

Adnan Menderes'in 1960'lı yıllarda nükleer santral yapacağını hatırlatan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Avrupa tutuştu"

1960'da darbe olmamış olsaydı, rahmetli Menderes 1968 yılında nükleer santrali yapacaktı Türkiye'ye. Türkiye kendi enerjisini kullansın, dışa bağımlı olmasın diye, elini dışarı açmasın, cari açığı azaltsın ve paramız bizde kalsın, aynen Sakarya Gaz Sahası gibi. Terörü temizledik. Şırnak'ta Gabar Dağı'nda, günde 8 bin 900 varil petrol çıkıyor. 3 gün önce yeni bir müjde daha çıktı. Gabar-1 petrol kuyusundan Suudi Arabistan kalitesinde petrol çıktı. Pandemi döneminde Çin üretimini durdurdu. Avrupa tutuştu. Ve Türkiye ihracatını 168 milyar dolardı.

"29 Ekim'de tek bir terörist kalmayacak"

Ne zaman pandemiye başlarken. Pandemi bittiğinde bu yıllarda Türkiye'nin ihracatı 254 milyara çıktı. Çünkü Avrupa başka bir yerden alamadı. Hem pandemiyle mücadele ettik, hem ürettik, hem ihracat yaptık, hem de istihdamımızı 26 milyondan 32 milyona çıkardık. Yani iş gücü kapasitemizi çıkardık. Türkiye hem pandemiyle mücadele etti, hem de ayakta kalma, gelişme ve kalkınma mücadelesini ortaya koydu. Burada Sizin huzurunuzda söylüyorum. Gök şahit olsun. Şu minareler şahit olsun. Şu çocuklar şahit olsun. Şu millet şahit olsun. 29 Ekim 2023 tarihinde bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak.

Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com