Adana'da mahkeme 3 bin 150 TL'lik sokağa çıkma cezasını iptal etti

Kayıt Tarihi: 06 May 2021 Kategori: Güncel, Şehir: Adana

Avukatlar, cezai yaptırımın Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırılıktan değil, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine aykırılıktan kesilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, Çukurova Kaymakamlığı tarafından sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal gerekçesiyle vatandaşa kesilen cezayı iptal etti.

Adana'da bir vatandaşa 13.01.2021 tarihinde Çukurova Kaymakamlığı tarafından 3 bin 150 TL'lik cezai yaptırım uygulanması sonrasında vatandaş, mahkemeye başvurdu.

Mahkemede yapılan incelemeler sonucunda, 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nda sokağa çıkma yasağı şeklinde açıkça düzenlenen bir zorunluluk bulunmadığı gibi bu tedbire aykırı hareket edilmesi de kanunda sayılan bir yasak veya zorunluluk olmadığından, sokağa çıkma yasağına aykırılık eylemi nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 282'inci maddesinin uygulanması hukuken mümkün görülmediğine hükmetti.

Alınan karar sonrasında 3 bin 150 TL idari yaptırım cezası kaldırıldı.

 Dava sonrasında alınan kararla ilgili konuşan bir avukat, "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırılıktan değil, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine aykırılıktan idari para cezası uygulanabilir." yorumunda bulundu.

 
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için tanımlama bilgileri kullanır. İzin verir misiniz?

Telefon: 0532 268 05 48

E-Mail: info@kilithaber.com