Google News

Mimar, mühendis ve akademisyenler Kozan’a hayran kaldı

5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi Anavarza Antik kenti, Kozan kalesi, 6 asırlık geçmişi olan Hoşkadem camiye ev sahipliği yapa Adana’nın Kozan ilçesi haftasonu Türkiye’nin çeşitli illerinden Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın daveti üzerine ilçeye gelen mimar ve akademisyenleri ağırladı.

Beğen
2 tepki
  • 28 Kasım 2022
  • 0
Font size:

Türkiye’nin dört bir yanından ilçeye gelen 30 kişilik mimar, mühendis ve akademisyenler ilçenin tarihi dokusu korunarak doğa ile olan mozaiğine hayran kaldı. Kozan’a ön yargı ile geldiklerini aktaran mimarlar geçmişin izlerinin korunarak geleceğe aktarılması ve mimari dokunuşlar kentin cezbedici olduğunu aktardı.

Türkiye’nin birçok yerinden gelen mimar, mühendis ve akademisyenlerden oluşan 30 kişilik ekip Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’ın ev sahipliğinde ilçenin tarihi, turistik, doğal güzelliklerini gezerek ilçeye hayran kaldılar.

Atatürk Parkı, Tarihi Roma köprüsü, sosyal yaşam merkezi, Türk Büyükleri meydanı, Muhsin Yazıcıoğlu parkı, millet bahçesi, Tarihi konak ve sokaklar, Kozan Kalesi, Hoşkadem camiini gezen mimar ve akademisyenler bölge halkının ürettiği Yöresel ürünler satış noktasını ziyaret edip, Kozan Barajı iskele tesisleri Düşler Alemi ve Dağılcak tesisleri ile Kuvayi Milliye kahramanı Sehlikzade Hasan Efendi çiftliğinde ki müzeyi ve Anavarza Antik Kentini gezip buralar hakkında bilgiler aldılar.

Kozan’a yüzlerce kilometre uzaktan gelirken bir çok ön yargı olduğunu kaydeden katılımcılar ilçenin tarihi dokusunun doğası ile turizmde cazip bir ilçe olduğunun altını çizdiler. 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yaptığı açıklamada "Türkiye’nin birçok yerinden 30 mimar mühendis ve akademisyen arkadaşımızı ilçemizde iki gün misafir ettik. Misafirlerimize Kozan’ın tarihi yerleri ile kültür ve doğa ile baş başa iki gün misafir ettik. Gittikleri yerlerde yaşadıkları şehirlerde Kozan’ı unutmamalarını istedik. Kozan diye bir tarih ve kültür şehrinin olduğunu bilmelerini istedik.” dedi.

Mimar Berrin Birdoğan ilçeye hayran kaldıklarını ifade ederek “ Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’a misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Ön yargılarımız vardı gelirken. Bu kadar zenginliklerle dolu bir ilçe olacağını düşünmemiştik. Tam bir medeniyetiler beşiği ve mimar dokunuşları ile şehrin tarihi yapısı korunarak doğa ile muhteşem bir kent" diye konuştu.

Mimar Mustafa Abbasoğlu kentte olan hayranlıklarını aktarırken Kozan kalesi, Anavarza antik kentine hayran kaldıklarını kaydederek “Belediye başkanın mimar olmasının kentte ki değişimde önemli bir etken olduğunu gözlemledik. Kozan halkı ile yerel yönetim arasındaki bağ ile kentin sinerjisi bizlere yansıdı. Daha küçük bir Anadolu kasabası hayal ediyorduk. Tarihi ve doğası muhteşem bir zenginlik, Akdeniz bölgesinde mutlaka görülmesi gereken bir ilçe. Kentin tanıtımı içinde daha fazla emek verilmesi. Belediye başkanına ev sahipliği için teşekkür ederiz çok güzel bir hafta sonuydu.” dedi.

Kozan-Turu-Detay.webp

Vahit Kirişci: MHP’nin düzenlediği mitingler, bazılarını telaşlandırmakta
Önceki HaberVahit Kirişci: MHP’nin düzenlediği mitingler, bazılarını telaşlandırmakta
Basketbol derbisinde kazanan Fenerbahçe
Sonraki Haber Basketbol derbisinde kazanan Fenerbahçe
Benzer Haberler
© Kozan’da eşini öldüren kadın polise teslim oldu

Kozan’da eşini öldüren kadın polise teslim oldu

© Kozan’da sağanak ve dolu etkili oldu

Kozan’da sağanak ve dolu etkili oldu

© Kozan’da iki hükümlü yakalandı

Kozan’da iki hükümlü yakalandı

© Kozan’da birde evde çıkan yangında anne ve 2 çocuğu yanarak öldü

Kozan’da birde evde çıkan yangında anne ve 2 çocuğu yanarak öldü

    Yorum Yaz