Yüreğir Belediyesi

  • 0
Google News

Yüreğir, Toroslar’ın eteğinde kurulan Çukurova Üniversitesi’nin güneyinden başlayıp, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri, güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede bulunan yerleşim alanıdır.Tarihte ‘İpek Yolu’ gibi önemli ticaret yollarının kesişme noktası olan Yüreğir, günümüzde de bölgeler arası kavşak olma özelliğini sürdürmektedir. İlçenin kuzeyinde Sarıçam, kuzeybatısında Çukurova, batısında Seyhan, doğusunda Ceyhan, güneyinde Yumurtalık ve Karataş ilçeleri bulunmaktadır.

1 tepki
  • 05 Şubat 2023
  • 0
Font size:

Yüreğir İlçesi, 05.06.1986 tarih ve 3306 sayılı kanunla kurulmuştur. Yüreğir İlçe Belediyesi, “belde sakinlerinin, mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişiliğidir.” İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün denetim ve kontrolünde; 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ve yürürlükteki diğer kanunlar çerçevesinde hizmet vermektedir.

03.06.2008 tarihinde 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre, 22.03.2008 tarihinde Yüreğir İlçesi, Yüreğir ve Sarıçam olmak üzere iki merkez ilçeye ayrılmıştır. Yeni düzenleme ile Abdioğlu, Doğankent, Geçitli, Havutlu, Solaklı, Yakapınar ve Yunusoğlu Beldeleri 12.11.2012 tarihli ve 6360 sayılı ondört ilde Büyükşehir Belediyesi yirmiyedi ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnameler de değişiklik yapılmasına dair kanun ile birlikte Çelemli Belde Belediyesi Yüreğir İlçesi’ne bağlanmıştır. Belediyemiz, sorumluluk alanları içerisinde Yüreğir İlçe Belediyesinde; 37 Meclis Üyesi, 7 Encümen Üyesi, mevcutta 5 Başkan Yardımcılığı ve 20 Müdürlükle hizmet vermektedir.

Firma Bilgileri
    Yorum Yaz