Mehmet Öz Google News

ABD doğumlu olan Mehmet Öz aslen Konyalı. Mehmet Öz'ün ABD'li eşinin ismi Lisa Öz... Peki Mehmet Öz'ün kaç çocuğu var isimleri neler?

  • 24 Ağustos 2022
  • 0
Font size:
  • 11 Haziran 1960
  • 64

Mehmet Öz , 11 Haziran 1960 tarihinde ABD, Cleveland, Ohio'da doğdu. Babası Mustafa Öz, o dönemde ABD'de hekimlik yapıyordu. Mehmet Öz baba tarafından aslen Konyalı. Annesinin ismi Suna Öz... Seval ve Nazlım adında iki kız kardeşi var. Orta öğreniminiWilmington, Delaware'deki Tower Hill School'da tamamladı. 1982 yılında Harvard Universitesi'nden mezun alan Mehmet Öz, kalp cerrahı olarak ün yaptı.

Mehmet Öz'ün eşi Lisa Öz kimdir?

Mehmet Öz, aslında ABD'deki şöhretini kayınpederi sayesinde kazandı. Eşi Lisa Lemole, ABD'nin ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Gerald Lemole'nin kızıydı. Mehmet Öz ve Lisa 1985 yılında evlendi. Mehmet Öz 61 yaşında karısı Lisa Öz ise 58 yaşında. Lisa Öz, 20 Temmuz 1963 Pensilvanya doğumlu. Mehmet Öz'ün senatör adayı olarak Pensilvanya'yı seçmesinin bir sebebi aldığı FETÖ desteği olduğu kadar eşinin de memleketi olması.

Mehmet Öz'ün eşi ne iş yapıyor?
Mehmet Öz'ün karısı Lisa Öz de bir doktor. Babası ünlü bir kalp cerrahı olduğundan o da babasının izinden gitmiş. Kocası Mehmet Öz'ün ABD ekranlarında yayınlanan The Dr. Oz Show'un ortak sunuculuğunu yaptı. Oprah ve Friends XM radyo yayınlarında yer alan Lisa Öz, kocası Mehmet Öz'ün bir çok kitabının da ortak yazarı oldu.

Mehmet Öz'ün çocukları kaç tane isimleri

Mehmet Öz'ün 3'ü kız 1'i oğlan olmak üzere 4 çocuğu bulunuyor. Büyük kızından da 4 torunu var. Mehmet Öz çocuklarına Amerika isimlerinin yanı sıra Türkçe isimler de vermiş. Ancak Mehmet Öz ne eşi ne de çocukları bu isimleri kullanmıyor. Mehmet Öz'ün en büyük kızının ismi Daphne Nur Öz. Mehmet Öz'ün oğlunun ismi Oliver Mustafa Öz... Türkçe ismi dedesinden geliyor. Mehmet Öz'ün diğer kızlarının isimleri ise Anabella Sezen Öz ve en küçükleri olan Zoe Yasemin Öz... Mehmet Öz'ün oğlu Oliver Öz, Harvard Üniversitesi'nde eğitim alıyor.

Mehmet Öz'ün ABD'deki mazisi

Harvard mezunu olan Mehmet Öz 1986'da yüksek öğrenim için (MD ve MBA) başvurduğu University of Pennsylvania School of Medicine ve The Wharton School'u bitirdi. 1996'da yılın en başarılı Türk-Amerikalısı seçilen Mehmet Öz, 2009 yılında en önemli 500 müslüman arasında gösterildi.

2010'da Talk Show'uyla yılın gündüz kuşağındaki en iyi Talk Show Emmy Ödülünü kazanan Mehmet Öz, asıl şöhreti de bu programla buldu. Mehmet Öz'ün çıkardığı "For Healing from the Heart" kitabı, "Books for a Better America Award"a değer görüldü. "American Society of Laser Medicine and Surgery" Araştırma Ödülü'nün de sahibi olan Mehmet Öz, Columbia Üniversite Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nin "Blake more Research Ödülü"nünde sahibi oldu.

Halen Columbia Üniversitesi Irwing Kalp Cerrahisi Profesörü olan Mehmet Öz, ayrıca aynı üniversitenin Tamamlayıcı Tıp Programı'nın kurucusu. Yardımcı kalp cerrahi gereçleri programını da yürüten Mehmet Öz'ün kalp transplantasyonu, minimal girişimsel kalp cerrahisi ve sağlık kontrolü üzerine araştırmaları var. Kardiyovasküler cerrahide robot programını ilk uygulayan doktor olan Mehmet Öz, 1999 Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda ‘‘Yarının Lideri’’ olarak seçildi.

New Jersey'de yaşayan Mehmet Öz, çifte vatandaşlığa sahip. Türkiye'de askerliğini döviz bedellisi olarak yapan Mehmet Öz, 30 Kasım 2021 tarihinde eski ABD Başkanı Donald Trump'ın partisi Cumhuriyetçi Parti'den Pensilvanya senatör adayı oldu. Çifte vatandaşlığını rakibi tartışma konusu yapınca Mehmet Öz, Türk vatandaşlığından çıkacağını ilan etti.

    Yorum Yaz