Fatma Girik Google News

Fatma Girik Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. Hiç evlenmeyen Fatma Girik Menduh Ün ile ölünceye kadar birlikte yaşadı.

  • 24 Ağustos 2022
  • 0
Font size:
  • 12 Aralık 1942
  • 24 Ocak 2022
  • 80

Fatma Girik Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasında yer alıyor. Bir dönem siyasete de giren Fatmi Girik Şişli Belediye başkanlığı yaptı.Uzun yıllar Menduh Ün ile evlenmeden birlikte yaşayan Fatma Girik, 1942 İstanbul doğumlu. Cağaloğlu Kız lisesi bitiren Fatma Girik sinemaya figüranlık yapan annesini takip ederek girdi. İlk başrol oyunculuğunu 1957 yılında Leke filminde kaptı.

FATMA GİRİK'İN BÜYÜK AŞKI

Fatma Girik'in sinemadaki yükselişi yapımcı olan Menduh Ün ile tanışmasıyla başladı. Memduh Ün ile olan sinemadaki beraberliği aşka döndü. Fatma Girik son nefesini verene kadar Menduh Ün ile evlenmeden birlikte yaşadı. Menduh Ün 1969 yılında ayrı yaşamaya başladığı eşinden hiçbir zaman boşanmadığı için çift nikah masasına oturamadı.fatma girik kimdir

O KIZ FATMA GİRİK'Tİ

Memduh Ün geçmişte verdiği bir röportajında gerçek eşi ve Fatma Girik ile olan tanışmasını ve aşklarını şöyle anlatmıştı;fatma girik kimdir

"Bir filmimin sahnesi bir barda çekilecekti. Sabah figüran istedim, akşam geldiler. Aralarında bir kız var, tombalak ama güzelce. Beyaz ipekten bir bluz giymiş. Beyazı da sevmiyoruz filmde.

Teknik olarak ışıkların karşısında uygun bir renk değil. Setçilere dönüp, ‘Şunun boynuna bir eşarp takın da bara koyun’ dedim. O kız Fatma Girik’ti. Bu bizim tatsız ve insanlık dışı bir alışkanlığımızdı o günlerde. Figüranlık için gelenleri sıraya dizerdik, karpuz ya da domates alır gibi seçerdik.

PARASIZLIKTAN YÜRÜYEREK GİTTİ

Fatma’nın annesi Münevver Hanım da figüranlık yapardı. Atıf Yılmaz o sabah Fatma ile annesini elemiş. Bir tramvay parasıyla çıktıkları Mecidiyeköy’den Sultanahmet’e tabanvayla dönmüşler ağlaya ağlaya. Fatma bizim sete geldiğinde 13-14 yaşlarındaydı, ama biraz erken gelişmişti.

O sıralar Muhterem Nur’la aramızda yakınlaşma vardı. Sonra ‘Murada Ereceğiz’in setinde Fatma ile ilk kesişmeler başladı. 1959’da birlikte olmaya başladığımızda Fatma 16, ben 38 yaşındaydım. Hem işimde, hem özel hayatımda kadın starım hep Fatma Girik’ti."

Fatma Girik 79 yaşında ablasının Bodrum'daki evinde öldü.

    Yorum Yaz